Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните

...
Ще разчитаме най-вече на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните
Коментари Харесай

Проф. Габровски обеща диалог: Вратите ще бъдат отворени към всички

" Ще разчитаме най-много на професионализъм, на хора, отдалечени от партийните структури , които са известни със своята експертиза в другите области ", изясни пред публицисти визията си за ръководство номинираният за министър председател от ГЕРБ-СДС Николай Габровски, откакто получи от президента Румен Радев първия изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

Той сподели, че към момента не е подготвен със състав на кабинет. Но акцентира, че ще търси поддръжка от всички.

Да се премине към разговор, към общи допирни точки, ще е задачата на претендента на ГЕРБ-СДС за министър председател. Габровски добави, че вратите ще бъдат отворени към всички, ще се приказва с всички и ще се търси професионализъм. Разговорите започвали от през днешния ден.

Той изрази вяра, че изборът за него като персона, която е консенсусна, професионална , еднообразно отдалечена от всички партии, имаща добър разговор с всички партии, ще даде опция за един нов звук в политиката, тъй като чисто политическото говорене не води до нищо.

" Страхувам се обаче, че България е на кръстопът на прекалено много рецесии - икономическа, обществена, енергийна, мигрантски напън, и една от водещите аргументи за това е политическата рецесия - това би трябвало да спре по някакъв метод ", отговори Николай Габровски на въпрос за какво е приел номинацията.

" През последните години съм получавал доста предложения за две неща - да работя в чужбина и да вляза в политиката - постоянно до момента съм отказвал ", беше късият му коментар на въпроса от кого е получил покана да бъде претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР