Ще работя за това за всяко едно от децата на

...
Ще работя за това за всяко едно от децата на
Коментари Харесай

Ваня Григорова: Ще работя всяко дете на София да има адекватна грижа

Ще работя за това за всяко едно от децата на София да има съответна грижа. Това сподели претендентът за кмет и лидер на листата на МК „ Българска социалистическа партия за България “, " ЛЕВИЦАТА! " и други Ваня Григорова на среща със експерти, работещи в детски ясли. Тя беседва с тях дружно с претендентите за общински съветници Миролюба Станоева и Иван Кирилов. Място в детските ясли и градини за всяко едно дете е измежду основните политики на Григорова и е приоритет на необятната лява локална коалиция.

Ваня Григорова изрази мнение, че са нужни повече независими ясли. Тя обърна вниманието и върху различен значим аспект, обвързван с детските заведения.

“Продължаваме битката в детските ясли да работят медицински сестри, а не да бъдат сменени от други просветителни експерти, ” защото най-малките деца имат потребност не толкоз от педагогическа, а от съответна здравна грижа.

Миролюба Станоева, претендент за общински консултант от лявата коалиция и самата тя шеф на независима детска ясла, се разгласи срещу концепцията детски ясли и детски градини да бъдат разполагани в приземни етажи на частни кооперации и други несъответствуващи пригодени пространства. “Те не разполагат с двор и с естествени условия за развъждане на деца. Частният бизнес желае да овладее тази ниша и да основат своите корупционни схеми ”, с цел да получават обезпечени средства от разположените там детски заведения, разяснява тя. “Затова ние, хората, които носим децата в сърцата си, сме хората, които можем да се противопоставим на такива решения и аз имам вяра, че Ваня Григорова ще даде на жителите експертно ръководство, допитвайки се до нас ”, съобщи Миролюба Станоева в качеството си на шеф на ясла, синдикалист и експерт с дълготраен опит.

“Зад клишетата като “ремонт на ремонта ”, “концесионнни контракти ” стои източването на общинския бюджет, съобщи Ваня Григорова - Тези неверно изхарчени пари могат да отидат за нарастване на заплати и за възстановяване на материалната база в читалища, учебни заведения, детски ясли, детски градини и под дърво и камък другаде. Имаме сериозна потребност от дофинансиране на основни обществени действия ”. Григорова заключи, че “столичният бюджет би трябвало да работи в полза на жителите, а гласът на нечутите да бъде чут. ”

На срещата бе издигнат и въпросът, че сега в София няма нужните домове за деца с увреждания, за възрастни хора и дневни центрове за деца от аутистичния набор, където те да получават съответна грижа от медицински експерти.

Ваня Григорова напомни, че като синдикалист е била част от Националния съвет за хората с увреждания и един от острите проблеми е неналичието на налична среда в София.

Тя уточни извънредно порочната процедура вложители да предпочетат да платят санкция, вместо да изпълнят наложителното изискване при градежа на обществени и публични здания да изградят рампа и налична среда за жители с увреждания. “Няма налична среда и хората с увреждания на процедура са заложници в домовете си ”, акцентира Ваня Григорова и се разгласи за ограничения против тези практики.

Ние от нашите дела не отстъпваме, сподели в умозаключение Ваня Григорова.

По-рано тя, ръководителят на Българска социалистическа партия – София и претендент за общински консултант Иван Таков и заместник-председателят на Българска социалистическа партия - София и претендент за общински консултант Иван Пешев се срещнаха с представители на Българската предприемаческа асоциация BESCO - неправителствена организация, която свързва стартъпи, вложители, държавно управление, институции и други заинтригувани страни, свързани с нововъведенията.

Те посетиха и разгледаха работно пространство - хъб за споделени нововъведения и споделени лаборатории.

Ваня Григорова разиска с представителите на организацията благоприятни условия за бъдещо съдействие в границите на общинските действия и реализиране на поддръжка за учениците и учебните заведения, които не разполагат със модерни STEM центрове.

В последвалите диалози Ваня Григорова и Иван Таков показаха целите си за ръководство на столицата и дадоха отговор на поставените въпроси.

Купуването и продаването на гласове е закононарушение!
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР