Ще работим в посока да имаме реални арабски инвестиции. Това

...
Ще работим в посока да имаме реални арабски инвестиции. Това
Коментари Харесай

Ангелкова описа нея и Симеонов като мъж и жена, които не са на едно мнение! Изрече много важни думи за инвестициите на Саудитска Арабия и танцът със саби

Ще работим в посока да имаме действителни арабски вложения. Това съобщи в ефира на bTV министърът на туризма Николина Ангелкова във връзка визитата на премиера Бойко Борисов и държавна делегация. Тя се надява, че у нас ще има 5-звезден хотел, издигнат от Саудитска Арабия. Министърът акцентира, че там са договорили опцията да се изградят 5-звездни хотели в България от съществени и интернационалните марки, от които страната ни има потребност, с цел да може да притегля по-високоплатежни туристи.

„ Принц Султан пое съответен ангажимент идната година през октомври още веднъж да посети България в границите на международния конгрес за античните цивилизации, който организираме. Надявам се тогава да обявим конкретиката с мястото и марката на хотела, който ще се изгради”, посочи Ангелкова. По думите ѝ като място българската страна е предложила София, по Черноморието или в зимните курорти.

Следващата година следва мое посещаване в Саудитска Арабия, на което в елементи да се конкретизират вложенията, посочи Ангелкова. По думите ѝ в Саудитска Арабия се интересуват освен от 5-звездни бизнес хотели, само че и от опциите за вложения у нас в балнео и спа бранша.

„ Танцът със саби е извънредно почитание и доста висока чест. За първи път се осъществя такова историческо посещаване на това равнище и за първи път български държавен началник се среща с краля на Саудитска Арабия”, акцентира още тя.

Работим в посока да се даде опция за създаване на втори въжен превоз в Банско, само че все още доста труднo можем да се ангажираме със периоди, сподели още в диалога министърът на туризма.

„ Кметът на Банско е внесъл искане за смяна на настоящия проект за ръководство на народен парк „ Пирин”. Трябва да има решение по това, с цел да може да се позволи и да има опция да се построи втори въжен превоз. Това е едната опция. Другата е да се изчака произнасянето на съда по отношение на новия проект на ръководството на народен парк „ Пирин”, с цел да може да се позволи осъществяването на избрани действия, една от които построяването на втори лифт”, означи Ангелкова.

„ Успоредно с това, откакто влезе в действие проектът за ръководство, е належащо вложителят да подаде капиталово желание, то да мине съответните процедури, оценки за въздействието, тъй че да се спазят условията по закон. Много е мъчно да се ангажираме със периоди поради опциите за обжалване”, призна Ангелкова.

Има и голяма опозиция, което прави въпроса сензитивен, добави тя.

Между мен и Валери Симеонов няма спор. Работим добре в обединението, имаме разнообразни отзиви по някои въпроси, само че това е изцяло обикновено и разбираемо. Както в едно семейство не всеки път мъж и жена са на едно мнение, по този начин и в една коалиция се случва да бъдем на друго мнение, съобщи още Николина Ангелкова.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР