Ще прозвучат три увертюри - Бетовеновата “Фиделио опус 72 ,

...
Ще прозвучат три увертюри - Бетовеновата “Фиделио опус 72 ,
Коментари Харесай

Богата и интересна програма в симфоничен концерт, дирижиран от студенти на проф. Иван Василевски

Ще прозвучат три увертюри - Бетовеновата “Фиделио ” опус 72, тази на Вебер от операта “Вълшебният стрелец ” и още интродукция “Манфред ” опус 115 на Шуман. Ще бъде показана и Първа симфония опус 68, до-минор на Брамс.

Оркестърът на Държавна опера-Русе е един от дребното оперни оркестри в страната, които имат упоритостта и сполучливо поддържат стандартите на филхармоничен състав, който постоянно излиза на концертния подиум с разнородни и нелеки симфонични стратегии. Държавна опера-Русе ревностно пази марката и традициите на блестящата в предишното Русенска филхармония. Тази историческа причинност притегля най-хубавите педагози от целия свят, които биха желали техните студенти да опознаят строгите изпълнителски и интерпретационни условия с поддръжката и в креативната среда на русенските инструменталисти. Поради натоварения график на Оркестъра на Русенската опера не всички получават опцията и привилегията да работят с русенските типичен музиканти. Проф. Василевски от Академията за изящни изкуства в Цюрих е от малцината, които имат достойнството да преподават на своите ученици в Русе и да ги показват в програмата на заключителния концерт на русенска сцена.

 Студентите в диригенския курс на проф. Василевски са Пьотр Косчик - Полша, Хе Ри Ким - Южна Корея, Флурин Рюедлингер, Бенямин Цвик и Бруно Щефен - Швейцария, Ерос Хака - Испания, Илона Вулгари - Украйна.

Билети на каса Опера и на

www.ruseopera.com
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР