Ще продължим това, което започнахме“За седем месеца управление ние направихме

...
Ще продължим това, което започнахме“За седем месеца управление ние направихме
Коментари Харесай

Бойко Клечков: За 7 месеца направихме 22 млрд. лв. социален бюджет

Ще продължим това, което започнахме

“За седем месеца ръководство ние направихме обществен бюджет, който надвиши 22 милиарда лева бюджет, който е насочен към хората, към бедните, към тези, които са в най-неблагоприятно положение, към тези, които имат потребност от помощ да си заплатят дървата, водата тока. ” Това съобщи лидерът на листата на “БСП за България ” в Кюстендил Бойко Клечков в предаването “Актуално от деня ” по БСТВ. 

Той уточни и задачите на Българска социалистическа партия след изборите: “Ще създадем всичко допустимо, с цел да наложим мораториум върху цената на газа. Заложили сме безвъзмездни учебници на деца до 12. клас и безвъзмездни медикаменти на деца до 14-годишна възраст. Децата от 1-ви до 4-ти клас да имат първична еднократна помощ от 350 лв.. Като обществена партия, ще търсим разновидности за повдигане на заплатите на хората и ще довършим проекта за преизчисляването на пенсиите. Онова, което сме почнали, ще го довършим. ” 

Водачът на листата Клечков уточни и главните проблеми в Кюстендилска област: “ВиК асоциацията е неокомплектована. Община Сапарева баня не влиза в нея и по този метод се ощетяват и тези, които са влезнали в тази асоциация, и тези, които са отвън нея. При всички случаи в Народното събрание би трябвало да се направи законопроект, по който автоматизирано всички общини наложително да бъдат вкарани в така наречен ВиК асоциация, с цел да могат да употребяват европейски средства за възобновяване на мрежата. ” 

Социалистът напомни, че региона е известна със своите черешопроизводители, само че няма преработвателно дружество, което да задоволи потребностите на област Кюстендил. “Над 17 хиляди тона череши се берат в нашия район, настрана ябълки, круши, сливи. Такова дружество ще даде един старт за селскостопанските производители и ще се върнем на това място, когато бяхме безспорни експортьори на плодове и зеленчуци в чужбина ”, изясни Бойко Клечков. 

“Ние сме гаранта за нарастване на пенсиите, за нарастване на работната заплата, за нарастване на майчинството, както към този момент направихме. Ние към този момент показахме, че това, което обещаваме, се случва ”, сподели в умозаключение Бойко Клечков. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР