Ще продължим да търсим конструктивен диалог с всички превозвачи, тъй

...
Ще продължим да търсим конструктивен диалог с всички превозвачи, тъй
Коментари Харесай

Аврамова: Ще продължим да търсим диалог с превозвачите за толсистемата

Ще продължим да търсим градивен разговор с всички превозвачи, защото толсистемата би трябвало да бъде въведена у нас и даже сме закъснели. Сега две трети от пътните такси постъпват от винетките на леките коли, а тежкотоварният трафик в действителност разрушава пътищата ни. Това съобщи пред публицисти в Ямбол министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя отхвърли изказване, че 80 на 100 от републиканската пътна мрежа ще бъде таксувана. " От близо 20 000 километра републикански пътища, такса ще се събира от 10 800 километра, а част от тях даже ще бъдат краткотрайно освободени от данъка, защото не са в положително експлоатационно положение ", уточни Аврамова.

По думите й работата по свързването на толсистемата с организацията " Митници " завършва, в близко време тя ще бъде обвързвана и със системата на Министерство на вътрешните работи. От 16 август ще би трябвало да стартира тестовият интервал на толсистемата в действително време.

Министър Аврамова посети Ямбол за присъединяване в гражданския разговор " Европа в нашия дом ". Във форума вземат участие кметове и ръководители на общински препоръки в региона, общински съветници, представители на разнообразни институции и организации. Те дискутират националните и локалните политики в областта на районното развиване и по какъв начин европейската взаимност способства за това.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР