„Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи

...
„Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се увеличи
Коментари Харесай

Свиленски: Ще настояваме за минимална работна заплата от 760 лева от 1 юли

„ Ще продължим да настояваме минималната работна заплата да се усили от 1 юли на 760 лв.. Ще продължим да настояваме за необлагаемия най-малко, в границите на една работна заплата. Това не намира необятна поддръжка в обединението, само че ще го отстояваме”. Това съобщи Георги Свиленски от Българска социалистическа партия преди днешния съдружен съвет, който ще разисква антикризисните ограничения.
БСП ще упорства обезщетенията за нарасналите цени на ток и горива да влязат в действие с актуалната актуализация.
„ Още тази седмица ще разпишем нужните законодателни начинания, с цел да могат да бъдат приложени тези ограничения, които включват и облагане на свръхпечалбите на производителите на електроенергия”, съобщи Свиленски.
БСП ще упорстват намаление на Данък добавена стойност за дребната потребителска кошница и цялостно отпадане на ставката за хляба.
Борислав Гуцанов сподели, че Българска социалистическа партия ще упорства за таван на цената на газа на сегашните равнища. „ Всичко, което отива нагоре, да бъде поето от държавата”, сподели Гуцанов. Българска социалистическа партия желае да се водят договаряния с всички вероятни снабдители на газ, в това число с „ Газпром “.
Най-вероятно още идната седмица ще бъде вкаран закона за свърхпечалбите с изключение на на производителите, по този начин и на търговците на електрическа енергия.
„ Около 15% е естествената облага на всички места по света”, счита Гуцанов.
От Българска социалистическа партия поддържат мярката за 25 стотинки на литър гориво. „ Хубаво е в миг на рецесия обществото да получи поддръжка от държавата”, сподели Свиленски. „ За Данък добавена стойност на топлинната сила – несъмнено, че поддържаме. Това ще смъкна с 11% сметките за парно и топла вода”, сподели Свиленски.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР