Ще продължим битката гласуването у нас да е като в

...
Ще продължим битката гласуването у нас да е като в
Коментари Харесай

ДПС: Ще продължим битката гласуването у нас да е като в САЩ

Ще продължим борбата гласуването у нас да е като в Съединени американски щати. Това сподели депутатът от Движение за права и свободи и зам.-председателят на Народното събрание Йордан Цонев в ефира на Нова телевизия.

" Предложихме 100% машинно гласоподаване, само че с машини, с които се гласоподава в Съединени американски щати ", сподели той.

И изясни, че в Съединени американски щати си попълваш бюлетината, вкарваш я в машината, тя я сканира. Ако нещо си объркал, тя ти я връща и ти си я поправяш.

" Елиминираме невалидните бюлетини. Но по този начин бюлетината остава като скъпа книга, тъй като с нея, като се преброи след това, може да се апелира. Това искаше Движение за права и свободи. И нощес можеше да го реализира, в случай че от " Продължаваме промяната " и " Демократична България " не бяха излезли от зала ", сподели Цонев.

Депутатът от Движение за права и свободи още веднъж съобщи, че те нямат доверие в тези машини, защото при тях няма надзор на всички етапи. " При скенер машините е друго – има какво да се ревизира. Имаме право да нямаме доверие ", сподели той.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР