Ще продължава да има универсална минимална работна заплата, но на

...
Ще продължава да има универсална минимална работна заплата, но на
Коментари Харесай

Сачева: Заплатите по браншове ще са над минималната

Ще продължава да има универсална минимална работна заплата, само че на процедура във всички сектори минималните хонорари би следвало да са над тази заплата. Те занапред ще се договарят сред синдикатите и работодателите. Това изясни министърът на труда и обществената политика Деница Сачева в петък пред Българска национална телевизия във връзка подписаното съглашение сред държавното управление, бизнеса и синдикатите, което планува смяна в определянето на минималните хонорари.

Сачева дефинира сделката сред обществените сътрудници като извънреден напредък. Промяна в определянето на минималната заплата се дискутира от години сред обществените сътрудници и на няколко пъти беше предлага формула, по която това да става, само че в никакъв случай не беше реализиран съвместен компромис сред синдикатите и работодателите.

Сачева изясни, че съгласно подписаното съглашение работодателите ще продължат да изплащат първите три дни от болничните на чиновниците си.

" Когато приказваме за три дни болнични, най-ефективният надзор може да бъде изпълняван точно от работодателя, тъй като той най-добре познава служащите си и знае кои от тях може да злоупотребят ", съобщи тя.

Вдигат санкциите за недеклариран труд
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР