Ще продължат ли студовете и през декември или времето ще

...
Ще продължат ли студовете и през декември или времето ще
Коментари Харесай

БАН предупреди: Внимавайте, в петък ще паднат зо 60 л/кв. м. дъжд

Ще продължат ли студовете и през декември или времето ще се стопли? Ще има ли сняг на Коледа и Нова година? Отговорите на тези въпроси даде синоптикът от Българска академия на науките Красимир Стоев пред Нова тв, който направи месечна прогноза за времето за последния месец на 2017 година

През идващите няколко дни под въздействието на средиземноморски циклони, които ще минават през България, ще има повече превалявания. През идващото денонощие снежната завивка ще се топи. В петък се чакат превалявания с количества от 50-60 л/кв. м.

Средните температури през декември ще са по-ниски от нормалните. Най-ниските стойности ще бъдат сред минус 15 и минус 10 градуса. По Черноморието – минус 7. Най-високите ще бъдат сред 10 и 15 градуса.

През първото десетдневие на месеца ще има повече дъжд и облаци. Към 4-5 декември от север ще нахлуе леден въздух и дъждът ще премине в сняг, само че преваляванията бързо ще спрат.

През второто десетдневие на декември времето ще остане динамично. Около 12-13 декември още веднъж се чакат обилни превалявания, най-вече от сняг. Ще има ново намаляване на температурите.

През третото десетдневие, когато са и коледните и новогодишни празници, ще има релативно покачване на температурите към 25 декември. Не са изключени валежи от сняг.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР