Ще продължат ли преговорите за правителство, ще има ли ротация

...
Ще продължат ли преговорите за правителство, ще има ли ротация
Коментари Харесай

Тошко Йорданов: Нямат срам и морал, нищо чудно да направят правителство

Ще продължат ли договарянията за държавно управление, ще има ли ротация или вървим към избори Tribune.bg беседва с народния представител и ръководител на ПГ на Има Такъв Народ Тошко Йораднов.

Г-н Йорданов, има ли късмет за държавно управление с първия мандат съгласно вас?

Ние сме за това да отидем на предварителни избори, то е повече от ясно. Това е унизително и нездравословно ръководство. Взеха да ми липсват епитетите. Аз минавам за човек с колоритен език, само че ми се изгубиха думичките освен това, което виждам – вечер се упрекват в мафиоти и приказват за „ красивото лице на мафията “, а след това „ дайте да се съберем “. Тези две политически сили нямат позор и морал, нищо чудно да създадат държавно управление. Не е невероятно.

Как се договаря с човек, който чупи чаши и бутилки на масата против Вас?

Ние не знаем по какъв начин, тъй като когато Кирил Петков взе да се държи необичайно, ние просто прекъснахме диалозите с него. Тъй като той не спазваше и съдружното ни съглашение, ние развалихме държавното управление. Не сме ходили да се мазним и да преглъщаме обиди. Ако беше тръгнал да чупи бутилки, ние не сме от тези, които преглъщат тези неща. Въобще не се знаеше какво щеше да бъде счупено по-късно. Не знам, би трябвало да има някакъв позор в хората.

Карат се за постове и позиции, а по кое време ще имаме държавно управление, което да мисли за хората?!

В този формат и по този метод няма държавно управление за хората. Ако има държавно управление, то ще дели бюджета на страната и ще краде. Това е грубата истина. Вие ги гледате - вечер си изясняват какви са отпадъци, а след това желаят да продължат договарянията.

А в институционална рецесия ли сме?

Отдавна, тъй като институциите не са някаква постройка, а се пълнят със наличие от хората в тях. Ние сме в рецесия не поради институциите, а поради наличието, т.е. хората, които са вътре. Когато народът праща в тези институции сходен вид аморални човеци, институциите са в рецесия. От хората зависи. В последна сметка избори ще има.

Две в едно или поредно?

Няма никакво значение. Рано или късно ще има избори и тогава, в случай че хората не желаят да гледат толкоз жалки институции, просто би трябвало да им сменят наличието. От хората зависи.

А можем ли да разбираем държанието на ПП-ДБ с това, че те гласоподаваха за измененията в  конституцията, а при попълване на регулаторите, те не могат да избират партии за болшинство?

ПП-ДБ са алчни за власт. По-лошо, те са хора с нрав, че са последна инстанция, с която всички би трябвало да се съгласяват. Защото се мислят за последна инстанция, те нямат проблем да нарушат закона, тъй като го правели за наше положително. Кирил Петков наруши закона, когато стана министър, само че нямаше последици и не получихме извинения, даже грам страдание нямаше. Много пъти нарушаваха закони и падаха решения на Народното събрание в Конституционния съд, само че за тях нямаше проблем, тъй като те го вършат. Ако някой различен го прави, има заплашителен писък за буквата на закона. Когато те нарушават закона, считат, че са в правото си, тъй като са над него. Когато не им изнася, те трансформират закона, че на тях да им отърва. Това направиха и с двойното поданство в конституцията. Втора точка, те са извънредно некадърни. Правят неща, а не знаят какви ще са следствията. Не могат да мислят за „ а “, „ б “ и „ в “, мислят единствено за „ а “. Ако можеха да мислят, щяха да се поинтересуват какво следва от измененията в конституцията. Кой вероятно ще е длъжностен министър председател?! То е обикновено, само че когато си на равнище планктон, мисловни процеси не протичат.

Защото ще получат Росен Желязков като длъжностен министър председател!

Ще получат служебно държавно управление на ГЕРБ. Всичките в оня лист, от който президентът следва да избира, са хора на ГЕРБ. Затова Ви споделям, че при тези промени би трябвало да има разсъдък, а те нямат. Това е истината – имаме самовлюбени, глупави, некадърни хора. Явно би трябвало да си го изстрадаме този интервал като нация. След това ще ги разкараме и ще се опитаме да оправим вредите, които натвориха.

 

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР