Ще продължа да работя, както го правя вече от 15

...
Ще продължа да работя, както го правя вече от 15
Коментари Харесай

Борислав Гуцанов: Варна ще се превърне в Барселона на Черно море

Ще продължа да работя, както го върша към този момент от 15 години, Варна да стане аналог на Барселона  и Генуа на Черно море.

Това съобщи лидерът на варненската листа на „ Българска социалистическа партия за България “ Борислав Гуцанов. Той напомни, че още през 2007 година като ръководител на Общински съвет – Варна е индивидът, който пръв стартира да приказва за план за извеждане на товарните действия от настоящето пристанище Варна – изток и превръщането на тази територия в място за куртура, отдих и на първо място – яхтен туризъм.

„ Не мога да отрека, че за 15 години дребна част от тази концепция се реализира, само че тя надалеч не стига мащабите на плана, чието начало сложихме, преди ГЕРБ да изпрати цялостния план във фризера “, споделя Гуцанов.

Той е безапелационен, че сега образът на Морска гара на скара-бира с паркинг и безвкусен атракциони е доста надалеч от предварителния план. Той планува на тази територия да има аквариум, сравним с най-атрактивните в света, многофунсционална зала, в който да могат да се организират концерти, конгреси и изложби и, която ще разреши удължение на сезона. Един от най-перспективните детайли е построяването на съвременно яхтено пристанище, което да притегли към Варна и България друга категория туристи, носители на висока просвета и стандарт.

„ Аз мисля, че нашият град заслужава точно това – ново качество освен на туризма, само че и по-добро качество на живот за младежите, за фамилиите с деца, за хората с отношение към морето, културата и развиването като цяло “, безапелационен е Гуцанов.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР