Ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи.

...
Ще преобладава облачно време, но ще е почти без валежи.
Коментари Харесай

Облачно и студено, но няма да вали - Общество

Ще доминира облачно време, само че ще е съвсем без превалявания. Ще духа слаб, в Източна България - сдържан вятър от север-североизток. Максималните температури ще са сред 2° и 7°, в София - към 2°, демонстрира прогнозата за времето на Национален институт по метеорология и хидрология.

Над Черноморието ще бъде най-вече облачно, само че ще е без превалявания. Ще духа сдържан северен вятър. Максималните температури ще са 6°-8°. Температурата на морската вода е 9°-10°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде най-вече облачно, само че ще е без превалявания. Ще духа до сдържан вятър от север-североизток, до края на деня по високите и открити елементи вятърът ще се ориентира от север-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде към минус 1°, на 2000 метра - към минус 5°.

В четвъртък от юг-югозапад ще стартират превалявания и до вечерта ще обзет по-голямата част от страната - в Западна и Централна България ще вали най-вече сняг, на изток - дъжд. В Рило-Родопската област ще има обилни количества, ще се натрупва снежна завивка, а в Източните Родопи са вероятни поледици.

В западната половина от страната от изток-североизточен вятърът ще стартира да се обръща от запад-северозапад, слаб и сдържан. В петък ще вали в цялата страна - и дъжд, и сняг, а тук-там в Източните Родопи и Североизточна България сумарните количества ще са обилни. Остават и изискванията за поледици. Вятърът ще е до сдържан, най-вече от северната четвърт. По планинските проходи ще има условия за навявания. 

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР