Ще премести ли Румъния посолството си от Тел Авив в

...
Ще премести ли Румъния посолството си от Тел Авив в
Коментари Харесай

Ще премести ли Румъния посолството си в Ерусалим?

Ще реалокира ли Румъния посолството си от Тел Авив в Ерусалим и ще бъде ли първата страна от Евросъюза, която прави това в прорез с общата позиция на 28-те? Лидерът на ръководещите социалдемократи Ливиу Драгня сподели нощес, че решението е взето. Правителството удостовери с ангажимента, че предстоят съвещания чак откакто през днешния ден президентът Клаус Йоханис разгласи, че не е осведомен и че такава стъпка е прибързана.

 © Българска телеграфна агенция
Правителството е приело меморандум за пренасяне на посолството в Ерусалим и процедурата стартира, сподели нощес в телевизионно изявление Ливиу Драгня, водач ръководещата Социалдемократическа партия. Президентът Клаус Йоханис, който има последната дума за такава стъпка, през днешния ден реагира, че не е осведомен и прикани всички политически и държавни фактори към отговорност във връзка с значимите външнополитически решения.

Чак след този знак на разнобой външното министерство заяви, че „ е почнал развой на разбор и оценка “, а министър председателят Дънчила удостовери за признатия меморандум, сподели, че той е систематизиран, че е говорила по телефона с президента, че той ще бъде съветван.
Виорица Дънчила, министър председател на Румъния: Уверявам ви, че сме виновни и ще приказваме с всички институции.  ​Американското посолство в Израел ще бъде намерено в Ерусалим до 2019 година ​Американското посолство в Израел ще бъде намерено в Ерусалим до 2019 година
Американско посолство в Израел ще бъде намерено в Ерусалим до края на на идната година, разгласи американският вицепрезидент Майк Пенс. Той е на двудн...

Драгня разгласи проектите в деня, в който израелският министър председател Нетаняху сподели, че шест страни съществено разискват преместването на дипломатическите си задачи и че той ще предложи преференциално отношение на първите 10, които го сторят. Нетаняху приказва пред непознати дипломати на банкет в границите на честванията на 70-тата годишнина годишнина от оповестяването на независимостта на Израел. Това става на 14 май 1948.

Сега на 14 май Съединени американски щати ще реалокират своето посолство от Тел Авив в Ерусалим. Тръмп призна Ерусалим за столица на Израел през декември. Според по-голямата част на интернационалната общественост, в това число Евросъюза, статутът на града като столица на две страни би трябвало да бъде решен на договаряния.

Следващата седмица израелски заместител външен министър Ципи Хотовели отива на посещаване в Чехия. Израелски медии допускат, че евентуално тя ще е идната, която ще се причисли към решението на Съединени американски щати.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР