Ще премахнем привилегиите на депутатите и министрите. Първата стъпка е

...
Ще премахнем привилегиите на депутатите и министрите. Първата стъпка е
Коментари Харесай

Манолова: Ще свалим депутатите и министрите от служебните им коли |

Ще премахнем привилегиите на депутатите и министрите. Първата стъпка е да ги свалим от служебните коли. Първият план за решение, който ще внесем в идващия парламент, е за основаването на парламентарна Комисия по проверката, която да ревизира 11-годишното ръководство на Бойко Борисов. Ще покажем на българските жители по какъв начин парите им се трансфораха в кюлчета и пачки в чекмеджето на премиера.

Това съобщи Мая Манолова от обединението „ Изправи се! Мутри вън! " по време на женски спор в утринния блок на бТВ.

Началото на предизборната акция е началото на края на „ модела с чекмеджето ". „ Изправи се! Мутри вън! " имаме опция на този модел – нашият План за поддръжка на елементарните хора в България. Парите към този момент няма да следват Борисов, а ще следват българските жители. Предстои в България да влязат 30 милиарда евро от Европа. Няма да позволим да бъдат откраднати. Ще се употребяват за модернизиране на стопанската система, конкурентоспособност на компаниите, повишение на приходите и преизчисляване на пенсиите, добави Манолова.

Корупцията не е лява и дясна, бедността не е лява или дясна. И членовете на Българска социалистическа партия, и членовете на ГЕРБ получават 250 лева пенсии. Решенията в модерна България не са леви или десни. „ Изправи се! Мутри вън! " не робува на делене на ляво или дясно, сподели тя в отговор на въпрос от Ирена Анастасова от Българска социалистическа партия дали решението на проблемите са леви или десни.

Първият приоритет на „ Изправи се! Мутри вън! " е увеличение на приходите на българските жители. Целта ни е до края на мандата минималният приход за работещ българин да е 1250 лева, сподели още Манолова.

Тя акцентира, че числата в статистиката приказват сами по себе си по какъв начин властта се е справила с COVID-кризата. Илюстрацията е цялостен неуспех. Как ще коментирате международния връх по смъртност в България в края на предходната година?, попита Манолова обществения министър Деница Сачева и акцентира, че ноември и декември 2020 година смъртността е била 35 на 1000, колкото е била през Първата международна война.

България е последна по проби и по ваксини, само че е първа по смъртност. Борисов дължи отговори за какво бяха поръчани ваксини от компании, които не съумяха да ги доставят и има ли лобизъм зад това. Правителството е поръчало 8 млн. ваксини, само че имунизираните досега са малко над 200 хиляди Това е беден %, добави Манолова.

Не е ясно и по какъв начин с 900 млн. лева по 60/40 са избавени 300 000 работни места. Елементарна сметка демонстрира, че за 10 месеца би трябвало да са давани по 300 лева на човек, което е доста по-малко от плануваното по мярката. Некоректно регистрират мярката, в случай че броят един служащ по няколко пъти, сподели още тя.

Лятото, по време на многохилядните митинги, Борисов освободи трима министри с пояснение, че са на Движение за права и свободи. В идващия парламент ще оферирате ли министри на Борисов?, попита Манолова Искра Михайлова от Движение за права и свободи.

На въпрос за майките на деца с увреждания от „ Системата ни убива ", Манолова бе безапелационна, че не е употребила митингите за политически цели.

Снощи бях на митинга и с майките преговорихме вредите на обществения министър Деница Сачева върху хората с увреждания. Първият законопроект, който ще внеса, ще е за възобновяване на Закона за персоналната помощ в първичния му тип, с нужната поддръжка за хората с увреждания и без орязване на парите за персонални асистенти, сподели тя.

На въпрос от Сачева дали в началото импортираният Закон за персоналната помощ би коствал на бюджета 36 милиарда лева Манолова отговори, че изчисленията на Сачева са неуместни, тъй като почиват на спекулациите, че всеки човек с увреждания желае 24-часова помощ, което не е по този начин. Хората разчитат на обещаната самостоятелна оценка на всеки случай, добави още тя.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР