Ще прекратим възпрепятстването на Северна Македония за членство в ЕС“,

...
Ще прекратим възпрепятстването на Северна Македония за членство в ЕС“,
Коментари Харесай

Петков пред Файненшъл таймс: Ще прекратим възпрепятстването на Северна Македония за членство в ЕС

" Ще прекратим възпрепятстването на Северна Македония за участие в Европейски Съюз “, сподели Кирил Петков в изявление пред " Файненшъл таймс “. По думите му държавното управление ще предложи на С. Македония нов развой, който ще е доста бърз с лимитирана времева рамка, единствено шест месеца.

Миналата година страната ни наложи несъгласие на договарянията за присъединение на съседката ни към Европейски Съюз на фона на разногласията за историята и идентичността.

" В македонските учебници България не би трябвало да се назовава фашистка “, сподели още Петков, намеквайки за македонските описания на българските войски, които съгласно интерпретацията на РСМ окупират съседката ни.

" Ще сложим полемиките със Северна Македония на нова основа. Ще използваме работни групи, с цел да търсим решения по въпроси като взаимна икономическа активност, инфраструктура, просвета и история “, споделя Петков.

Новият министър председател разяснява и връзките на България с НАТО и Европейски Съюз. " Вече няма да сме неприятното дете в задната част на класната стая на НАТО и Европейски Съюз. Ние сме от вярната страна на политиките “, разяснява Петков.

Той показва също, че страната ни би трябвало да приключи зависимостта си от съветската сила. Петков означи, че София към този момент е подписала контракти за доставки на азерски газ по гръцкия маршрут и даде обещание да приключи българската част от построяването допустимо най-скоро.

На въпрос по отношение на Крим и коментарът на президента Румен Радев, че той е съветски, Петков отговори, че той просто е желал да обърне внимание на действителността на място.

" Ние третираме Крим като част от Украйна, в това няма никакво подозрение “, сподели Петков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР