Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага“, това

...
Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага“, това
Коментари Харесай

Пеевски за предложената отмяна на дерогацията за руския нефт: Ще преговаряме за срока, но трябва да стане веднага

„ Ще преговаряме за периода, само че би трябвало да стане незабавно “, това съобщи пред публицисти ръководителят на парламентарната група на Движение за права и свободи Делян Пеевски преди днешното съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет, на което ще бъде обсъждана препоръчаната анулация на дерогацията за съветския петрол, оповестява Българска телеграфна агенция.

Пеевски напомни, че импортираното предложение планува дерогацията да отпадне в тридневен период.

„ Всеки ден, в който се финансира режимът на Путин, е гибелен “, уточни Пеевски.

„ Надяваме се, че ще има разсъдък в министър-председателя и в „ Продължаваме Промяната “, с цел да не бъде забелязано, че финансират Путин “, добави той.

Денков свика за през днешния ден изключително съвещание на Съвета по сигурността към Министерския съвет във връзка импортирания в Народното събрание план на Закон за изменение на Закона за надзор по използване на ограничаващите ограничения предвид на дейностите на Русия, дестабилизиращи обстановката в Украйна.

Фокус на съвещанието ще бъде оценката на последствията и рисковете за националната сигурност на България при вероятно приемане на проектозакона, който планува анулация в тридневен период на предоставената от Съвета на Европейския съюз дерогация за преработката на съветски петрол от българската рафинерия. Доклади по тематиката ще показват способените органи – Държавните организации „ Национална сигурност ” и „ Разузнаване ”, както и Служба „ Военно разузнаване ”.

В съвета ще се включат и министрите на стопанската система и промишлеността и на енергетиката – Богдан Богданов и Румен Радев. С изводите от отчетите, които не са засекретени, в допълнение ще бъде осведомена и Диана Ковачева, омбудсман на републиката.

trud.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР