Ще прегласува ли на днешното си заседание ОбС взетото с

...
Ще прегласува ли на днешното си заседание ОбС взетото с
Коментари Харесай

Ще прегласува ли ОбС на Пловдив присъединяването на Белащица, след като подписката за референдума се оказа законна?

Ще прегласува ли на днешното си съвещание Общински съвет взетото с цялостно единогласие решение за поддръжка на присъединението на Белащица към Пловдив?

Въпросът идва, откакто изненадващо от ГРАО оповестиха, че подписката на локалното население за осъществяване на референдум е годна. След осъществена инспекция от дирекцията се оказва, че събраните подписи – 451, са задоволителни, защото броят нужни е 436.

Припомням, че без нито един глас „ срещу “ Общински съвет на Пловдив поддържа присъединението на Белащица към града.

Само преди дни регионалният шеф Ангел Стоев върна решението на локалния парламент на Пловдив, а повода беше, че не стигат 18 подписа за осъществяване на желаното допитване.

Кметът на община Родопи Павел Михайлов и ръководителят на Общински съвет на Родопи Георги Цанковвече се оповестиха срещу присъединението на селото към Пловдив.

Референдумът за обособяване на Белащица от община Родопи и присъединение към Пловдив като 7-ми квартал на града, беше иницииран от част от локалните поданици на селото в края на май.

Хората обявиха, че заемът им на доверие към Община Родопи към този момент е привършен, тъй като нищо от обещаното във връзка с прекъсване на активността на кариерите над не е направено, не се работи и по създаване на водопроводна мрежа.

Според Инициативния комитет на Белащица главните изгоди за жителите на селото да станат част от втория по величина град в страната са всекидневно сметосъбиране, прилагане на услугите на Оперативна програма „ Градини и паркове “ и градски превоз.

Дали през днешния ден Общински съвет на Пловдив ще поддържа още веднъж присъединението на обитаемото място или ще анулира решението си, следва да се обясни.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР