Ще представим общ проект с ПП-ДБ за промени в Конституцията. Това

...
Ще представим общ проект с ПП-ДБ за промени в Конституцията. Това
Коментари Харесай

Пеевски след среща с Кирил Петков: Ще представим общ проект с ПП-ДБ за промени в Конституцията

Ще представим общ план с ПП-ДБ за промени в Конституцията.

 

Това сподели Делян Пеевски след срещата с Кирил Петков в стаята на Никола Минчев.

 

" Обсъждаме нашия план и чакаме те да ни изпратят подобен. Ще създадем един общ. Работим сега по него. Това е тяхно решение. Нека да гласоподават всички и ще забележим какво ще стане “, сподели още Пеевски.

 

Така той отговори на въпрос по какъв начин ще разяснява поръчките на част от депутатите от ПП-ДБ да не поддържат неговата кандидатура за член на комисията.

 

Вчера от ПГ на Движение за права и свободи предложиха Пеевски да бъде включен в Комисията по конституционни въпроси. 

 

Делян Пеевски прекара повече от половин час в стаята на зам.-председателя на Народно събрание Никола Минчев. Самият Минчев не бе вътре, само че съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков бе в стаята много преди появяването на депутата от Движение за права и свободи. Пеевски бе придружаван от Йордан Цонев.

 

Пеевски е изборът на Движението за член на конституционната комисия в Народното събрание, а съгласно слуховете той може да бъде препоръчан и за неин ръководител. Вариант е шефското място в нея да е ротационно по сходство на правната комисия. 

 

" Говорихме по същите тематики, по които и в петък - за конституционната промяна ", разяснява Пеевски. И уточни, че всяка партия има право да избира кого да изпрати в комисиите. Движение за права и свободи имат две бройки и са решили да сменят едната с него, сбит бе депутатът. И напомни, че планът им за конституционни промени е показан още преди година и половина.

 

" Разговаряме, нали това бе смисълът, че през вчерашния ден ги подкрепихме. Обсъдихме плана ни, и те имат план, чакаме да ни го изпратят ", сподели Пеевски.

От всички планове ще създадем един общ, който дружно ще внесем, добави още той. 

 

Излизането на Пеевски от стаята провокира придвижване по коридорите на Народното събрание. Журналисти се втурнаха след него и по този начин бутнаха Йордан Цонев, който направи остра забележка поради обстановката. 

 

Петков излезе от стаята, без да разяснява срещата.

 

Срещата им се случва на фона на предлагането на водача на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ Делян Пеевски да стане член на Комисията по конституционни въпроси, която ще се занимава с измененията в Конституцията, свързани с промяната в правосъдната система. Предложението откри място в седмичната стратегия на депутатите и следва да бъде прегледано от пленарната зала още през днешния ден.

Групата на Движение за права и свободи се превъща в център на парламентарния спор. Цяла заран в кабинета на Движение за права и свободи текат " совалки ". Сред посетителите на стаята на Движение за права и свободи в Народното събрание бяха водачът на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова и съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР