Ще предприемем всички мерки, за да увеличим скоростта на преминаване

...
Ще предприемем всички мерки, за да увеличим скоростта на преминаване
Коментари Харесай

Събев: Ще предприемем мерки, за да увеличим скоростта на преминаване през „Капитан Андреево“


Ще предприемем всички ограничения, с цел да увеличим скоростта на прекосяване на тежкотоварните камиони през граничен пункт „ Капитан Андреево “. Това сподели министърът на превоза и известията пред депутатите от отрасловата парламентарна комисия, където даде информация за продължаващите опашки от изчакващи камиони на българо-турската граница, предава Българска телеграфна агенция. 

Министър Събев уточни, че българската и турската страна дружно са набелязали краткосрочни и средносрочни ограничения, с които се цели нарастване на пропускателната дарба на пункта и по-малко изчакване на камионите.

Сред тях са стартирането на още три ленти за хладилните камиони, както и нарастването на щата на гранична полиция с до 40 души, обезпечени с нужните средства за инспекция. 

Министърът на превоза напомни, че обстановката на пункта е усложнена и заради поетия от страната фитосанитарен надзор, който към този момент не се прави от частна лаборатория.

добави, че ще се търси опция фитосанитарен надзор да бъде реализиран и на пункт „ Лесово “, което ще докара до делене на хладилните камиони, а оттова - и до облекчение на прекосяването. Към този миг на „ Капитан Андреево “ не престават да идват към 1300 камиона на денонощие. 

Министър Събев удостовери, че на 3 юни ще посети граничния пункт на българо-турската граница, където ще се срещне с представители на турската страна, измежду които са заместник-министърът на търговията с сектор „ Митници “ Туна Турагай, шефът на Одрин и районни митнически ръководители. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР