Ще предприемем строги мерки срещу протестите, предупреди командването на иранската

...
Ще предприемем строги мерки срещу протестите, предупреди командването на иранската
Коментари Харесай

Полицията в Иран: Ще се противопоставим на протестите с цялата си сила

Ще предприемем строги ограничения против митингите, предизвести командването на иранската полиция, съобщи БГНЕС.

Десетки хора бяха убити, откогато избухнаха денонощните митинги, откакто 22-годишната кюрдка Махса Амини умря. Тя беше задържана в Техеран за хипотетично нарушение на строгите правила на ислямската република за забрадките хиджаб и скромното облекло.

" Днес враговете на Ислямска република Иран и някои бунтовници се пробват да нарушат реда, сигурността и комфорта на нацията, употребявайки всевъзможен предлог ", се споделя в изказване на полицейското командване.

" Полицейските чиновници ще се опълчват с всички сили на заговорите на контрареволюционерите и враждебните детайли и ще се оправят твърдо с тези, които нарушават публичния ред и сигурност на всички места в страната ", се споделя в него, представено от осведомителната организация Фарс.

Според Фарс, след гибелта на Махса Амини на 16 септември са убити " към 60 " души, което е повече от формалния брой от 41 души, за който управляващите оповестиха в събота.

В понеделник управляващите оповестиха, че са направили повече от 1200 ареста, в това число на деятели, юристи и публицисти.

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР