Ще предприемат ли мерки институциите?Сигнал за незаконна сеч в района

...
Ще предприемат ли мерки институциите?Сигнал за незаконна сеч в района
Коментари Харесай

Сигнал за незаконна сеч в района на Самоков

Ще подхващат ли ограничения институциите?

Сигнал за противозаконна сеч в региона на Самоков. Екип на е направил инспекция дружно с няколко институции. Оказа се, че има по-интензивна сеч в региона, само че не може да се приказва за обезлесяване. Ще има и наказания, споделиха от регионалното звено на Югозападното държавно дружество.

До мястото, за което са алармирали поданици на село Мала Църква, се стига само с високопроходими коли.

„ Това е един от десетките сигнали, които получаваме за безобразно сечище в България. Специално за региона на Самоков имаме доста сигнали за Бели Искър, за Говедарци “, споделя Александър Дунчев, определен за депутат от Политическа партия.

Проверката събира специалисти от три разнообразни институции. От Горското стопанство на Самоков признават, че макар неколкократните инспекции, пропуски се позволяват.

„ Ежеседмично, всекидневно минават чиновници на горското стопанство, горски стражари, старши лесничеи. Извършват се непрекъснати инспекции. Това не значи, че няма моменти, в които не се изпускат служащите на компаниите да създадат някоя беля, както е станало в този случаи, който виждаме. Има една повърхност от насаждението, в която са отрязани няколко дървета повече. Предстои да се откри какво тъкмо е превишено и надлежно да бъдат наложени наказания “, изясни инж. Александър Кроснев, който е шеф на горското стопанство в Самоков.

Разрешеният дърводобив е 1000 кубика, само че при нашата инспекция взаимно с институциите откриваме, че разрешената граница е надхвърлена.

Така обезлесяването основава риск от свлачища в региона.

„ Това е същинско обезлесяване, каквото над Каравелово нямаше. Тук в случай че падне същият дъжд - 200 литра за един ден и тези пътища, които са отвесни, каквито в Каравелово нямаше, то това село Мала Църква може и да го няма. Въпрос на време е да се излее проливен дъжд и цялата тази тиня да слезе в селата - Мала Църква, Говедарци и Маджаре “, споделя Александър Дунчев.

Според шефа на горското стопанство подобен риск няма, а гората ще бъде обновена по натурален метод. Според специалистите единственият метод противозаконният рандеман да бъде спрян е да бъде лишен лицензът на компаниите извършители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР