Ще предоставим информацията от Булгартрансгаз“, но държим да получим отговор

...
Ще предоставим информацията от Булгартрансгаз“, но държим да получим отговор
Коментари Харесай

Булгартрансгаз ще предостави документация на комисията по ревизията, но Петкова иска гаранции за сигурността

Ще предоставим информацията от „ Булгартрансгаз “, само че държим да получим отговор на кое лице и по какъв начин ще бъде обезпечено опазването й. Това сподели министърът на енергетиката в оставка Теменужка Петкова по време на чуването си на съвещанието на Временната комисия за инспекция на злоупотреби за метода и периодите за даване на желаната информация от „ Булгартрансгаз “ ЕАД.

 Държавни компании саботират работата на комисията по проверката в Народното събрание Държавни компании саботират работата на комисията по проверката в Народното събрание
Големи държавни сдружения, попаднали във фокуса на инспекциите на ръководената от Мая Манолова парламентарна комисия по проверката, отвод...
„ Първо, може би би трябвало да стартираме с това, че Булгартрансгаз “ и Министерство на енергетиката ще дават по този начин, както постоянно сме заявявали, нужната информация. Тя е голяма по размер “, посочи министърът в оставка. При нейното събиране е открито, че информацията доближава над 1 млн. страници.
Министър Теменужка Петкова сложи и няколко въпроса.
„ На първо място желая да сме наясно на кое лице, надлежно от Народното събрание или от комисията, ние ще предоставим тази информация и по какъв метод ще се подсигурява опазването на спефицифичната информация, която се съдържа в огромна част от тези документи.
Ние няма какво да крием. Няма от какво да се тормозим. Проектът е обществен от първия ден, откогато се стартира концепцията за неговата реализация. Ние сме били безусловно обществени и транспарантни. Приета е актуализация на енергийната тактика на България “, уточни тя.
 Скандал на комисията по проверка: Мая Манолова и ГЕРБ в конфликт поради Булгартрансгаз Скандал на комисията по проверка: Мая Манолова и ГЕРБ в конфликт поради " Булгартрансгаз "
" На какво съображение от разпоредбите, препоръчани от вас, в качеството си на ръководител ли нахлухте в държавно дружество? Такова решение...

Пред комисията Владимир Малинов описа, че предишния петък в 9.43 ч. по електронен път е било получено писмо от секретариата на Временната комисия, подписан от ръководителя на комисията, с което пожелан лист с цялата информация на плана за уголемение на газопреносната система на „ Булгартрансгаз “.
Това е в директно несъгласие с изказванието на Манолова, че тя е отишла в сдружението, тъй като е имала среща с неговия началник.
„ Никога не съм канил ръководителя и уважаемата Временна комисия в постройката на „ Булгартрансгаз “. В самото писмо, което получихме бяха посочени други планове от рода на „ Южен поток “, „ Турски поток “ и така нататък
 Манолова: Булгартрансгаз да даде документите за инспекция на Турски поток (ВИДЕО) Манолова: Булгартрансгаз да даде документите за инспекция на Турски поток (ВИДЕО)
Председателят на парламентарната анкетна комисия по проверка на предходното ръководство Мая Манолова и още четирима от членовете на комиси...
Проектът има ясно название и то е несъмнено от Народното събрание с приемане на енергийната тактика. За да уточним обстоятелствата, защото в писмото, беше посочено, че целият размер от информация би трябвало да бъде предоставено в период до 26 април, което е понеделник. С цялото ми схващане да бъда напълно кооперативен, и спазвайки българското законодателство, се свързах със секретаррата и се пробвах да обясня за какъв размер информация става дума„, сподели още Малинов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР