Ще предложим заедно с ГЕРБ създаване на комисия за контрол

...
Ще предложим заедно с ГЕРБ създаване на комисия за контрол
Коментари Харесай

Делян Пеевски иска да контролира еврофондовете

Ще предложим дружно с ГЕРБ основаване на комисия за надзор на еврофондовете, заяви депутатът от Движение за права и свободи Делян Пеевски пред публицисти в Народното събрание.

Всичко по тези тематики ще минава през Народното събрание, ще прегледаме деликатно нещата, които се отнасят до тези планове, тъй като би трябвало да се решат проблемите на хората. Ще се срещнем с нещата и ще вземем експертно мнение по какъв начин ще се реши казусът, уточни той, съобщи Факти.бг.

Вчера депутати от ГЕРБ-СДС приканиха държавното управление да промени по най-бързия метод Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони. Те са за областите Стара Загора, Перник и Кюстендил, предава Българска телеграфна агенция. Плановете са отсрочени за приемане в петък от държавното управление, провежда се бързо публично разискване, без да са известени заинтригуваните страни, разгласи на ексклузивен брифинг в Народното събрание Красимир Вълчев.

Не знам дали волно или несъзнателно, само че в действителност тези изказвания напряко лъжат хората за това защо става дума, разяснява по-късно пред публицисти министър председателят Николай Денков.

Разговаряхме с ГЕРБ тази заран, разговаряхме и с премиера, твърди се грешката е неволна в тези фрази и това е официална оценка на тези компании, уточни Делян Пеевски тази заран. Той посочи, че няма да се преглеждат компании, а критерии по какъв начин да се случат нещата, с цел да има цялостна бистрота според европейските условия, с цел да има ясно и транспарантно финансиране, което да способства за обезпечаване на работни места и развиване на района.

Програмата се отваря следващата година, би трябвало да има ясни критерии по какъв начин се избират фирмите и какво ще донесат за района като развиване, уточни депутатът от Движение за права и свободи.

Подкомисията за надзор на еврофондовете ще стане комисия през днешния ден, съобщи и водачът на ГЕРБ Бойко Борисов пред публицисти в Народното събрание. Комисията ще приготвя критериите за компаниите, които ще аплайват по Териториалните проекти за обективен преход на въглищните райони, изясни той.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР