Ще предложим промени в Конституцията, с които да бъде създаден

...
Ще предложим промени в Конституцията, с които да бъде създаден
Коментари Харесай

ГЕРБ за съдебната реформа: Ще предложим нов орган, който да разследва главния прокурор

Ще предложим промени в Конституцията, с които да бъде основан нов тричленен орган, който ще е виновен за следствията против основния прокурор Това оповестиха от ГЕРБ на брифинг в партийната централа. От там обясниха, че това е първата от серия тематики, по които ще дават конференции преди предварителните избори.
 
" Органът ще със независим статут и гаранции за самостоятелност. Ще им бъде дадена опция да правят независимо следствие против основния прокурор, да го притеглят към наказателна отговорност при осъществяването на закононарушение от общ темперамент и да поддържат това обвиняване към всички правосъдни инстанции ", изясни евродепутатът Емил Радев.
 
През последните години тематиката за правосъдната промяна беше конфискувана първо от Демократична България, а по-късно и от Политическа партия. Те я трансфораха в лайтмотив на всичките си предизборни и следизборни послания. Това, което видяхме през последната година и половина бе, че тези партии не могат да създадат правосъдна промяна, показаха някогашните ръководещи.
 
Според партията от Демократична България и Политическа партия са посочили, че не схващат по какъв начин действа правосъдната промяна и не я познават от вътре, както и не са били вътре в правосъдната промяна, по тази причина нямат право да споделят по какъв начин тя би трябвало да работи.
 
" Оказа се, че това, което те си показват като правосъдна промяна е разрушение на структури, закриване на институции, кадруване и основаване на бухалки. И те си го споделиха. В последните седмици на мандата им беше тъпо да се следят воплите на Кирил Петков и Асен Василев по какъв начин единствената правосъдна промяна в България е Бойко Рашков да стане началник на КПКОНПИ ", уточни претендентът за депутат Радомир Чолаков. Той назова случилото се в правосъдната промяна през последните месеци " омърсяване ", което те повече няма да разрешат.
 
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР