Ще предложа промени в НК и минимум 3 години затвор,

...
Ще предложа промени в НК и минимум 3 години затвор,
Коментари Харесай

Бранимир Балачев: Минимум 3 години затвор за незаконен трафик на хора през границата

Ще предложа промени в Наказателен кодекс и най-малко 3 години затвор, без условна присъда, за незаконните мигранти през границата и техните каналджии.

Това разгласи от трибуната на Народно събрание в изключителния парламентарен надзор националният представител от ГЕРБ/СДС – Варна Бранимир Балачев, който е член на Правната комисия. Под 5 % са ефикасните осъждания за този тип закононарушения, уточни вътрешният министър Иван Демерджиев в отговор на запитване на варненския народен представител. Има условно осъдени, има пробация, само че българското законодателство не е съобразено с публичната заплаха на това действие и това насочи от ден на ден хора от престъпния контингент към този вид активност, сподели още служебният министър по отношение на зачестилите тежки произшествия, провокирани от мигранти и каналджии. Според него освен българи, само че и италиански и полски жители, правят тези закононарушения на наша територия. В Групово дело на „ Гранична полиция “ от началото на годината до края на ноември има 363 заявителски матариали и към наказателна отговорност са привлечени 304 лица – 137 от България, 22 от Украйна, 21 от Сирия, 10 от Румъния, 12 от Сърбия, 7 от Ирак, 5 от Русия и други Направените опити за превеждане през граница са 2605, като най-вече са от Сирия и Афганистан.
ПГ на ГЕРБ/СДС е внесла план за изменение на чл.279, чл.280 и чл.281 от Наказателен кодекс – за повишение на наказателните наказания. С плануваните в този момент в закона е ясно, че не се реализира самостоятелна предварителна защита по тези закононарушения.
Възпирането на тези, които желаят да преминат нашата граница не е задоволително, в случай че ги хванем, хванем и тогава единствено пробация или 3 месеца условно. Така рискът за тях да не престават да правят това закононарушение е дребен, сподели адв.Бранимир Балачев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР