Ще предложа на Министерски съвет да вземе решение във връзка

...
Ще предложа на Министерски съвет да вземе решение във връзка
Коментари Харесай

Кирил Петков: Решението за Северна Македония е в ръцете на депутатите

" Ще предложа на Министерски съвет да вземе решение по отношение на Република Северна Македония ", заяви министър председателят Кирил Петков при започване на днешното съвещание на кабинета.

Точка 1: Всяко предложение от страна на Френското председателство на Европейския съюз от страна членка или от Европейската комисия, обвързвано с одобрение на началото на договарянията на участието в Европейски Съюз на РСМ и Албания, направена в границите на подготовката или при осъществяване на съвещанието на комитета на непрекъснатите представители, или на Съвета Общи въпроси, което се отклонява от Рамковата позицията на Министерски съвет от 2019 година, да се изпраща неотложно от непрекъснатото посланичество на Р България към Европейски Съюз на Комисията по външна политика на Народното събрание.

Точка 2: Представители на Република България в Комитета на непрекъснатите представители и в Съвета Общи въпроси да не показват единодушие с предлагането на Точка 1 до разискването им в Народното събрание, а при отхвърлянето им от Народно събрание, да показват негативна позиция по тях.

" С други думи - откакто изчете предлагането, което през днешния ден Министерски съвет ще гласоподава: Да бъде ясно – всяко едно предложение, което се разграничава от рамковата позиция да бъде изпращано незабавно в Народното събрание и да не се дава единодушие до момента в който се разисква в Народно събрание и в случай че има негативно решение – автоматизирано да се дава негативен отговор ", разясни Петков.

" По този метод заобикаляме всевъзможни спекулации, че това държавно управление ще направи каквото и да било по тематиката РСМ и тази тематика би трябвало да бъде напълно решена от народните представители в Народното събрание. Това към този момент е решение на Министерски съвет ", съобщи министър председателят.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР