Ще предложа частично вето и ще върна за повторно разглеждане

...
Ще предложа частично вето и ще върна за повторно разглеждане
Коментари Харесай

Румен Радев налага вето на извънредните мерки: Никоя битка не е спечелена със страх

Ще предложа отчасти несъгласие и ще върна за наново разглеждане на Закона за изключителните обстановки от българския парламент, разгласи президентът Румен Радев в изказване.

В момента в света и в частност в България протичат редом две рецесии – здравната, подбудена от ковид и икономическа и обществена, означи Радев.

Той съобщи, че икономическата рецесия ще хвърли стотици хиляди българи в сложна борба за оцеляване.

Според Радев законът лимитира свободата на словото.

Българите имат потребност не от опасност, а от поддръжка, уверен е Румен Радев. Според него някои ограничения ще останат и след изключителното състояние, с което той не е склонен.

Липсата на безапелационни ограничения в поддръжка на засегнатите ще породи тежки последствия, сподели президентът.

Правителството следва наложително да преразгледа своята полика по отношение на най-засегнатите, посъветва президентът.

Според него спекулата също разрушава доверието и би трябвало да има строги ограничения, само че не и такива, които да не доведат до намаление на цените на горива, ток и артикули. Така препоръчаният модел за битка със спекулата, съгласно Радев, ще попречи на вноса на жизненоважни медикаменти.

Радев не е склонен и с вменяването на полицейски отговорности на армията.

Никоя борба не е извоювана със боязън. Тоталната обсада поражда повече проблеми, в сравнение с взема решение. В днешното тестване е значима отговорността на всеки един – персонална хигиена, ограничение на обществени контакти, сподели Радев.

Надявам се депутатите да вземат под внимание разгърнатите претекстове за ветото, а държавното управление да обърне внимание с съответни ограничения на най-слабите, заключи президентът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР