Ще предизвикаме трета вълна, която може да ни вкара в

...
Ще предизвикаме трета вълна, която може да ни вкара в
Коментари Харесай

Математик: Третата вълна ще направи изборите непредсказуеми

Ще предизвикаме трета вълна, която може да ни вкара в непредсказуем сюжет за изборите. Това предизвести математикът Лъчезар Томов, учител в Департамент „ Информатика “ на Нов български университет. По думите му сега сме с позитивно репродуктивно число – един човек заразява повече от един, а кривата на повишаването на случаите на инфектираните стартира да се изправя по вертикала.
Сегашните защитни ограничения няма да са задоволителни при новите варианти на ковид, които свободно се популяризират във всички възрастови групи, посочи математикът. „ Не би трябвало да се оставя независимост на новите варианти да се популяризират повече. “
Липсва дисциплинираност, хората нямат и доверие в държавното управление, което се отразява и на имунизациите, до момента в който в Сърбия се редят на опашки, добави Лъчезар Томов.
Според него огромните възпитаници би трябвало да с по-хубави маски и да учат на „ непрекъснато отворени прозорци “, както и да се тества „ интензивно и нападателно “.
Школите за танци и фитнесите също са места, където би могло да има клъстери, сподели още Томов. Той дефинира посетителите на фитнес залите като рискови като държание.
„ Това са хора, които не си носят маски на никое място, които не внимават какво вършат, купонясват, които нормално са малко по-здрави от другите и даже няма да знаят, че са заболели. “
Има забавяне от една седмица сред ограниченията и задействането им, уточни Лъчезар Томов.
Разликата сред войната и епидемията е, че при войната можете да сключите помирение с рационален съперник, разяснява в умозаключение преподавателят. 
„ Вирусът не е рационален. Той е машина. Вирусът не може да подписа помирение. Имате единствено две устойчиви положения – ендемичен вирус: непрекъснати епидемии, непрекъснато умиране на хора дълго време, изключително когато е постоянен като ковид, или изчезва, както изчезна първият SARS. Вече е късно да изчезне единствено с блокади. Обаче може да изчезне със систематично имунизиране за няколко години. “, добави той.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР