Ще правим ли от Северна Македония втора българска държава на

...
Ще правим ли от Северна Македония втора българска държава на
Коментари Харесай

Спас Ташев: Сили в РСМ мътят водата, за да печелят политически и криминални дивиденти

Ще вършим ли от Северна Македония втора българска страна на Балканите?

"Груевски желае да катализира процесите в РСМ, само че участниците в митингите пред българското посолство понижават. Вчера участваха 100-тина индивида. Общественият заряд към отдръпването на българската спънка за начало на договарянията стартира да понижава, от няколко хиляди станаха 500-200-100 индивида. Това са обществени маргинали, които вземат участие в тези митинги. Те не въздействат на процесите в РСМ, само че въздействат на връзките сред двете страни ", разяснява доцент Спас Ташев от ИИНЧ при Българска академия на науките в студиото на.

По думите му властта в Скопие не е готова да бъде водач в публичните процеси.

"Има политически боричкания, отвращение на този стадий за развиване на избрани процеси в Скопие. Референдум би трябвало ли да бъде признато френското предложение ще има. Въпросът е, че не са ясни критериите, по които той ще се смята за сполучлив. В референдумите там доста мощна роля е играл албанският политически фактор ", акцентира доцент Ташев пред Bulgaria ON AIR.

Личното му наблюдаване е, че обществото в РСМ като цяло е дистанцирано от изкуственото напрежение, а на битово равнище нямало ненавист против нас.

Той е уверен, че до момента в който българите не бъдат включени като държавотворен народ, преговорен развой ва еврочленството на РСМ няма да има, колкото и Скопие да твърди, че има подобен.

"Много са данните за подправени вести от Западните Балкани. Има сили, които желаят да мътят водата, с цел да печелят политически и даже престъпни дивиденти ", съобщи доцент Спас Ташев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР