Ще познаете ли коя е единствената държава, която се класира

...
Ще познаете ли коя е единствената държава, която се класира
Коментари Харесай

Възходът на иранския футбол - силен национален отбор и таланти в запас

Ще познаете ли коя е единствената страна, която се класира на пет международни футболни шампионати през 2016 и 2017 година? Не, това не е Германия, която в последните години е способна да изпрати конкурентоспособен тим на всеки огромен първенеца. Нито някоя друга международна мощ.

Правилният отговор е Иран. Азиатската страна демонстрира незабравим напредък от юношеските обединения до представителния отбор. Присъствието на Иран на огромни интернационалните конгреси не се изчерпва единствено с олимпийския принцип за присъединяване, а към този момент е съпроводено и със мощни резултати.

Азиатците се класираха по безапелационен метод за мондиала в Русия следващата година и участваха в международните шампионати по футзал през 2016 година, по плажен футбол през 2017 година, както и в конкуренциите при юношите до 17 и до 20 години.

С упоритост към Русия 2018

Иран стана първата азиатска страна и третата изобщо след домакина Русия и Бразилия, която се класира за международното през 2018 година Начинът, по-който възпитаниците на Карлос Кейрош минаха през квалификациите, беше впечатляващ. Иран изигра общо 18 мача, в които загуби единствено един.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР