Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ

...
Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ
Коментари Харесай

​Цвета Караянчева пред българи в САЩ: Ще поставя въпроса за визите

Ще слага въпроса за визите за български жители за Съединени американски щати на най-високо парламентарно равнище по време на диалога ми с ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Пол Раян. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева на срещата си с представители на българската общественост във Вашингтон, заяви пресцентърът на Народно събрание.

 © Българска телеграфна агенция
Председателят на Народното събрание ги осведоми за сполучливото протичане на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като акцентира целите, свързани с европейската вероятност пред страните от Западните Балкани и водещата роля на България и премиера Бойко Борисов в района и в цяла Европа. Равностоен сътрудник сме, това е пътят за гарантиране на сигурност и непоклатимост в района, акцентира Цвета Караянчева.
Българите от своя страна показаха признателност, че страната финансира български учебни заведения в Съединени американски щати и по света. Те сложиха въпроси, свързани с политиката на страната ни във връзка с нашите сънародници в чужбина.

Цвета Караянчева означи, че за институциите ни е приоритет и те обръщат особено внимание на работата с българите отвън границите на страната. Тя акцентира, че точно по тази причина в българския парламент е основана и сполучливо действа специфична непрекъсната парламентарна комисия. Председателят на Народното събрание добави, че народните представители от комисията интензивно работят в поддръжка на българите в чужбина. Затова ни би трябвало и връзката с вас - на всички равнища и вътре сред вас, добави тя.
 © Българска телеграфна агенция
Според ръководителя на Народното събрание демографският въпрос е комплициран проблем. Ние работим да намерим най-хубавите решения, да създадем по-висок стандарт за жителите на нашата страна, да осигурим нужните условия за младите българи да се върнат и да се осъществят в България. Това са все политики за решение вътре, в рамките на страната ни, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Големият проблем съгласно нея е, че младежите - най-компетентните, най-подготвените, отпътуват да учат и остават в чужбина. По думите й при една по-ясна вероятност отсега нататък, доста от тях ще се върнат. И ние вършим в действителност всичко допустимо това да се случи, съобщи Цвета Караянчева. На нас - българите, ни е нужно да вдигнем глави със самочувствие, тъй като историческото ни минало и корените ни дават безчет образци за това, добави тя и пожела на сънародниците ни във Вашингтон да съхраняват своята просвета и обичаи.
 © Българска телеграфна агенция
Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова описа за икономическите индикатори на страната, развиването на стопанската система като цяло, повишаването на приходите и търсенето на високообразовани и квалифицирани фрагменти. На срещата участва и посланикът на страната ни в Съединени американски щати.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е във Вашингтон за присъединяване в Глобалната парламентарна конференция, проведена от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон. Във форума взе участие и ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Събитието се организира на 16 и 17 април 2018 година във Вашингтон.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР