Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ

...
Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ
Коментари Харесай

Цвета Караянчева пред българи в САЩ: Ще поставя въпроса за визите за български граждани за САЩ

Ще слага въпроса за визите за български жители за Съединени американски щати на най-високо парламентарно равнище по време на диалога ми с ръководителя на Камарата на представителите на Конгреса на Съединени американски щати Пол Раян. Това съобщи ръководителят на Народното събрание Цвета Караянчева Цвета Вълчева Караянчева е български политик. Народен представител от... към профила на срещата си с представители на българската общественост във Вашингтон, заяви пресцентърът на Народно събрание.

Председателят на Народното събрание ги осведоми за сполучливото протичане на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, като акцентира целите, свързани с европейската вероятност пред страните от Западните Балкани и водещата роля на България и премиера Бойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република... към профила в района и в цяла Европа. Равностоен сътрудник сме, това е пътят за гарантиране на сигурност и непоклатимост в района, акцентира Цвета Караянчева.

Българите от своя страна показаха признателност, че страната финансира български учебни заведения в Съединени американски щати и по света. Те сложиха въпроси, свързани с политиката на страната ни във връзка с нашите сънародници в чужбина.

Цвета Караянчева означи, че за институциите ни е приоритет и те обръщат особено внимание на работата с българите отвън границите на страната. Тя акцентира, че точно по тази причина в българския парламент е основана и сполучливо действа специфична непрекъсната парламентарна комисия. Председателят на Народното събрание добави, че народните представители от комисията интензивно работят в поддръжка на българите в чужбина. Затова ни би трябвало и връзката с вас - на всички равнища и вътре сред вас, добави тя.

Според ръководителя на Народното събрание демографският въпрос е комплициран проблем. Ние работим да намерим най-хубавите решения, да създадем по-висок стандарт за жителите на нашата страна, да осигурим нужните условия за младите българи да се върнат и да се осъществят в България. Това са все политики за решение вътре, в рамките на страната ни, акцентира ръководителят на Народното събрание.

Големият проблем съгласно нея е, че младежите - най-компетентните, най-подготвените, отпътуват да учат и остават в чужбина. По думите й при една по-ясна вероятност отсега нататък, доста от тях ще се върнат. И ние вършим в действителност всичко допустимо това да се случи, съобщи Цвета Караянчева.

На нас - българите, ни е нужно да вдигнем глави със самочувствие, тъй като историческото ни минало и корените ни дават безчет образци за това, добави тя и пожела на сънародниците ни във Вашингтон да съхраняват своята просвета и обичаи.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова описа за икономическите индикатори на страната, развиването на стопанската система като цяло, повишаването на приходите и търсенето на високообразовани и квалифицирани фрагменти. На срещата участва и посланикът на страната ни в Съединени американски щати.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева е във Вашингтон за присъединяване в Глобалната парламентарна конференция, проведена от Групата на Световната банка и Международния валутен фонд във Вашингтон. Във форума взе участие и ръководителят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова. Събитието се организира на 16 и 17 април 2018 година във Вашингтон.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР