Ще посрещна празника при стриктно спазване на мерките. Без големи

...
Ще посрещна празника при стриктно спазване на мерките. Без големи
Коментари Харесай

Студенти от Разград: Сега е важно да се запазим здрави, за да празнуваме подобаващо след COVID-19

Ще посрещна празника при прецизно съблюдаване на ограниченията. Без огромни събирания и навестяване на курорти, хотели, къщи за посетители и други. Сега е значимо да се запазим здрави, с цел да честваме уместно след COVID-19. Това сподели пред кореспондент на Българска телеграфна агенция Николай Пенчев от Разград, студент в първи курс на специалността по право в Софийския университет точно на празничния 8 декември.

Въпреки приповдигнатото ми въодушевление, днешният 8-ми декември в изискванията на пандемия сигурно ще е по-различен от всички предишни, показа Илияна Банчева, първокурсничка в магистърската стратегия "Медии и пиар връзка " във Великотърновския университет.

По думите й това от една страна е поради въведените по-строги ограничения за ограничение разпространяването на Covid 19, а от друга, поради напъните на всички тези лекари на първа линия, които месеци наред с безчовечен старания избавят човешки животи. Заради тези герои на нашето време ще проявя отговорност и ще остана вкъщи. Вкъщи ще си останат и моите сътрудници. Това е нашият метод да покажем съпричастността си към българските медици, съобщи Илияна.

На същото мнение е и третокурсничката, избрала да учи връзки с обществеността в Софийския университет Никол Ганева. Тя се радва за въведените в действие по-строги ограничения, с цел да може и не толкоз съзнателните хора, като нея преди, да бъдат по-ограничени. Както 6-ти, по този начин и 8-ми декември за студентката ще мине у дома в скромната компания на индивида, с който живее, с вкусна вечеря и обичания им сериал.

Студентския празник тази година в фамилна конюнктура ще означи и Фахредин Моллаахмед. Той е четвърти курс на специалността по право в Свободния университет във Варна, учи също турска лингвистика с бизнес връзки в Шуменския университет, записал е и ислямска теология във Висшия ислямски институт. Той съобщи, че поради обстановката с ковид за първи път ще бъда в родния си град точно на 8 декември.

Мнението на младежите за отдалеченото образование е друго. Според Николай Пенчев онлайн образованието не е дейно, а с цел да бъде то сполучливо, значително зависи и от самите студенти, от отговорността, съзнанието и желанието им. Не сме във почивка, такава е обстановката. Трудно е и за учащите, и за техните преподаватели, сподели бъдещият правист. Той счита, че въпреки всичко, учениците и студентите, които имат предпочитание, учат съзнателно и в отдалечен режим.

Никол Ганева е на мнение, че отдалеченото образование е дейно, тъй като всичко е доста по-прозрачно, може елементарно да се наблюдава кой е бил деен, има заложени периоди за осъществяване на дилемите. Но въпреки това има малко безпорядък и много неясноти, разговорът с лекторите е доста по-труден, сподели студентката.

Тя счита, че при образованието в онлайн среда всичко опира до самите преподаватели и доколко съумяват да стимулират учащите да бъдат дейни. За себе си е безапелационна, че е много ангажирана с университета, непрекъснато взема решение задания, групови планове и извършения. Нещата, които изучавам са доста забавни и изискват процедура, както си е във всяка компетентност евентуално, изясни студентката и добави, че тази година е прелестно сюрпризирана от синхронизацията на лекторите с най-новите трендове и модерния взор, който имат над нещата.

Илияна Банчева също е на мнение, че плюсовете за учене в домашна среда са повече от минусите. Въпреки късото време университетите бързо се приспособиха към изключителната обстановка, уточниха каналите за връзка и споделяните запаси. Осигуриха бърза противоположна връзка, тъй че и за двете страни процесът да е ефикасен, сподели Банчева.

Притесненията й обаче са, че отдалеченото образование не основава опция за пълноценно обществено другарство и педагогическо взаимоотношение "очи в очи ". Затова разумно присъственото образование за мен е по-предпочитаната опция. Когато обаче това е невероятно, смятам че отдалеченото също е една добра форма на образование. Просто обстановката постанова да сме гъвкави и адаптивни, добави Илияна.

Фахредин също има вяра, че отдалеченото образование има своите преимущества и дефекти, само че персонално за него преимуществата са повече, защото специалността, която учи не изисква непрекъснати на практика извършения, а повече четене и пояснение. Като приоритет той показва опцията за независимо ръководство на времето за образование, което му разрешава да работи. Още преди пандемията международно известни университети предлагаха отдалечено образование и се чудех дали можеш да успееш да учиш висше обучение с опциите на актуалната технология, не щеш ли това в действителност е било нужда и привилегия в 21-ви век, сподели Фари.

Макар и положителните страни на неприсъственото образование той смята, че при естествени условия не може да се размени обичайна постоянна форма на образование при учениците, които занапред прекачват прага на учебното заведение. Технологиите не могат да заменят игрите, възпитанието и обществените контакти в учебно заведение, твърди Фахредин.

Илияна Банчева пожелава на всички някогашни и сегашни студенти здраве, непримиримост, самообладание, интелектуално дългоденствие и триумфи в попрището, което са избрали. Пазете се и празнувайте рационално. Всеки ден е празник, когато сте здрави и заобиколени от обичаните си хора, моли Банчева.

Пожеланието на Николай Пенчев по случай празника към студентите е също да са здрави, да запазят младежкия си дух и възторг, да са сполучливи и щастливи. Да имат воля, самообладание и религия, че това ще свърши и още веднъж ще честват дружно.

За всичко постоянно първо поисквам здравето, тъй като без него нито можем да сме сполучливи, нито щастливи и не можем да дадем нужната грижа и обич на околните си. Освен това обаче им поисквам да бъдат доста дейни, търсещи, любопитни към всичко ново и да не чакат наготово, тъй като никой няма да пристигна да ни дръпне за ръката и да ни проправи пътя към триумфа. Ние сами би трябвало да покажем упоритост, мотивация, познания и неизменност, е посланието на Никол Ганева към празнуващите през днешния ден.

Фахредин също честити празника на всички студенти и на тези, които към този момент са минали през стъпалото на висшето обучение и са поели по пътя на професионалното си развиване с отговорност и им пожелава да бъдат здрави, упорити, смели и мощни, подготвени за провокациите на времето.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР