Ще посочим лице – координатор, което ще има отговорност за

...
Ще посочим лице – координатор, което ще има отговорност за
Коментари Харесай

Координатор ще отговаря за привеждането на пациенти с COVID-19 от Софийска област към столицата


„ Ще посочим лице – координатор, което ще има отговорност за логистиката при привеждането на пациенти от лечебните заведения в Софийска област в столичните лечебни заведения, когато става въпрос за пациенти с COVID-19, които имат потребност от лекуване в болница с по-високо равнище на подготвеност “. Това заяви министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов на среща с шефовете на лечебните заведения в Самоков, Етрополе, Своге, Ботевград, Пирдоп и други

На срещата участваха шефът на ЦСМП-София доктор Георги Гелев и шефовете на РЗИ-София област и РЗИ-София-град – доктор Александър Златанов и доктор Данчо Пенчев. С тях беше разисквана координацията на двете районни инспекции с центъра за незабавна помощ и филиалите му, с лечебните заведения в двете области, както и механизма за известяван при нужда от привеждане на пациенти от една болнична конструкция в друга.

До края на месеца ще стартира работа и Координационният център в Инфекциозна болница, чието основаване беше обявено при започване на тази седмица. Там екипите на незабавна помощ ще транспортират всички пациенти с COVID-19 или със подозрение за инфекцията. На място медицински лица ще правят триаж и колите за спешна помощ ще бъдат насочвани към съответните лечебни заведения. По този метод оптимално ще бъдат съкратени периодите за здравното обслужване на пациенти те и ще им бъде обезпечена навременна и способена здравна помощ.

На този стадий леглата за пациенти с COVID-19 в Софийска област са задоволителни и не е нужно да бъдат разкривани спомагателни. Това заяви шефът на РЗИ-София област доктор Златанов.

„ Работим по всички вероятни разновидности, като не изключваме и най-лошия сюжет, при който през есента ни чака втора вълна. Правим го, с цел да сме готови като съсловие, лечебните заведения ни да са обезпечени с здравна инсталация, да сме обезпечили на личния състав всички нужни персонални защитни средства, да знаем, че сме създали всичко, което обществото чака от нас “, съобщи министър Ангелов.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР