Ще посмее ли служебният министър на околната среда и водите

...
Ще посмее ли служебният министър на околната среда и водите
Коментари Харесай

Ще посмее ли служебният екоминистър Личев да събори незаконната вила на Иво Прокопиев

Ще посмее ли служебният министър на околната среда и водите Асен Личев да приказва за събарянето на противозаконната вила на олигарха Иво Прокопиев в предпазената околност “Буджака”?
Причината за този въпрос е популисткото изявление на Личев, че “ще събори градежа на Алепу”.
След като няколко медии написаха в сряда, че екоминистърът няма пълномощия да издава заповеди за срутване, на идващия ден Личев призна, че “много желае да събори” стената, само че му липсвали пълномощия. Все още няма реакция от Министерството на районното развиване и благоустройството и Национална дирекция “Строителен контрол”, които дават отговор за унищожаване на строителни обекти и в чийто сектор Асен Личев се намеси с изявлението си.
В същото време към момента няма подхванати ограничения за вилата на морския бряг в “Буджака”, благосъстоятелност на Иво Прокопиев.
А още в края на предходната година ДНСК разпореди двуметровата ограда на имението да бъде съборена, тъй като е противозаконна. Кметът на Созопол пък подреди да бъде спрян градеж на голям басейн в двора с Прокопиев.
Всичко това се случи, откакто Върховната административна прокуратура подреди инспекции за противозаконни обекти по родното Черноморие.
През ноември 2020 година от общината откриха нарушавания на наредбите от Закона за устройство на територията при градеж на басейн в частния парцел на Прокопиев, за което има и формиран акт за определяне на административно нарушаване. След тези констатации и след административно произвеждане, кметът на Созопол издаде заповед за прекъсване на строителни и монтажни работи. Строителството може да продължи единствено с позволение на административния орган, издал заповедта. Това може да стане след премахване на аргументите, довели до прекъсване на градежа и показване на доказателства за това. Заповедта била връчена на прокурист на притежателя.
Представителите на общината са установили още, че в същия парцел има противозаконен градеж - двуметрова солидна ограда, която била построена в нарушаване на издаденото позволение за градеж (РС). Кметът на Созопол подреди унищожаване на противозаконния градеж над височина на цокъла 0,60 м.
Съмнения има и за закоността на самата къща, само че Асен Личев не приказва за този проблем.
Причината е, че той флиртува политически и популистки с няколко зелени организации, тясно свързани с кръга “Капитал” и Иво Прокопиев. И е напълно разумно да не закача олигарха.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР