Ще поскъпнат еднодневните винетки за товарни автомобили По-скъпи винетки за

...
Ще поскъпнат еднодневните винетки за товарни автомобили По-скъпи винетки за
Коментари Харесай

Ще поскъпнат еднодневните винетки за товарни автомобили

Ще нарастнат еднодневните винетки за товарни коли По-скъпи винетки за тежкотоварните транспорти предлага министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков. По думите му цената на винетката за леки коли може да падне. Пред септември ще стане ясно с какъв брой ще се вдигнат еднодневните и седмичните винетки за тежкотоварния трафик. 
 
Тепърва ще се разисква дали ще се понижат пътните такси за леки коли. Ресурс за това ще се търси в електронните винетки.

Тировете ще имат възбрана за придвижване по автомагистралите през лятото

Именно те ще съкратят разноските за запазване, разпечатване, превозване на винетки на хартия и този запас, откакто бъде икономисан може да бъде калкулиран в цената. Сметките демонстрират, че над 70% от приходите от винетки са от леки коли.

За таксите за тировете министър Николай Нанков е безапелационен: " Тежкотоварният трафик би трябвало да заплаща повече ".
 
Регионалният министър: Ресурс за системата за тол таксите ще има през 2019 година (ВИДЕО)

Ежедневно над 10 000 директно преминаващи тежкотоварни коли се движат през територията на страната. За тях се готви и друга смяна - по-високи такси в пиковите часове, както е в някои европейски страни. 
 
Идеята е тарифирането след въвеждането на тол системата да бъде на избрани пътища. А цените да се дефинират въз основа на изминати километри и равнището на автомобила. За това както и за цените на винетките ще се вземе политическо решение. По тематиката Догодина внедряват системата на тол таксите Ще плащаме тол такси на половината пътища
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР