Ще попречи ли задължителното попълване на декларация и влизането в

...
Ще попречи ли задължителното попълване на декларация и влизането в
Коментари Харесай

Гръцки предприемач обяви: Не е вярно, че се влиза само през Кулата за Гърция

Ще попречи ли наложителното попълване на декларация и влизането в Гърция единствено през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Кулата " на връзките сред двете страни? Жителите на региона Еврос стачкуваха против решението през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Маказа " да минaват коли единствено по неотложност.

В последния уикенд са минали към 150 туристи от България към Гърция. Минават без формуляр и QR код, които се изискват. Не мисля, че единствено "Кулата " ще бъде пунктът, през който ще минават освен български туристи, само че и от Сърбия и Румъния. В момента не е неразрешено да се минава от останалите пунктове и то се реализира. Тези пунктове са свободни, заяви университетският учител проф. Йоаким Каламарис за Bulgaria ON AIR.

Той се съгласи, че процесът по границите е муден, само че по думите му е нужен.

Младен Маринов с потребна информация за част от граничните пунктове у нас

Бизнес анализаторът и бизнесмен уточни още, че над 70% от гръцките хотели работят, само че има над 25%, които са закрити за сезона или са банкрутирали.

Имаме и много закрити заведения за хранене. Ако скоро има втора вълна на ковид, ще бъде пагубно за туризма, акцентира проф. Каламарис, съгласно който вирусът е създаден в лаборатория.

По думите му България и Гърция са финансово и обществено неразделни. Имаме микро- и макроикономически зависимости, има хиляди работещи в Гърция българи, посочи той.

Обмяна на туристи, много студенти, които Гърция изпраща в България и фирмите, които се намират там, означи още проф. Йоаким Каламарис.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР