Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и

...
Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и
Коментари Харесай

Минеков гони ГЕРБ от НДК |

Ще помоля ГЕРБ да изоставен централата си в НДК и да си намерят различен парцел. Това съобщи по bTV служебният министър на културата в кабинета „ Янев 2 “ – Велислав Минеков. По думите му преди години партията на Бойко Борисов е „ превзела със мощ “ два етажа от постройката.

„ НДК е към министерството. Тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов прави по този начин, че афишира двата етажа като „ отпаднала изгода “ и ги подарява на партията. От там няма нито лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК, защото и без това унищожиха НДК за тези години, задълженията са невъзможни “, споделя Минеков.

По думите му това не е предизборна офанзива. Той уточни, че би работил с всяка една друга партия, в случай че са в същата позиция и добави: „ Искам си наема “.

Според него правосъдната промяна е основна, тъй като всеки ден открива корупция в Министерството на културата. По думите му за откритите нарушавания е сигнализирана прокуратурата.

„ Много е значимо да преборим корупцията. За страдание, парламентарните въпроси, които получавах неведнъж бяха неразбираеми, комични – за биографии на мой помощник, за броя коли, които министерството има, за броя самолетни полети. В този малък срок трябваше да се захванат с тъй наречените правосъдна промяна “.

Минеков изясни, че ще изиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата:

„ Там 1,8 млн. лева. ги няма. Не знаем от кое място са пристигнали, кой ги е похарчил, няма социална поръчка. Реставрацията е дадена на необразовано лице “.

Според него това са пари, които са получени от съветски предприемач, който е включен в санкционен лист на Съединените щати и се твърди, че е част от престъпна групировка.

„ Имаме хотел на Черноморец, който е със 111 кревати, даден е чартърен и до през днешния ден, седма година, няма един лев облага. Даден е чартърен на симпатични хора, даже са си създали басейн “. Каза още Минеков.

Министърът на културата изясни, че към момента се открива от кого е предан под наем хотелът на ведомството.

„ Аз виждам подписи, виждам какво се е случило, само че, за жалост, се надявам на действаща прокуратура. Няма метод другояче. Това, което е с евросредства – обръщам в посока Европейска прокуратура, не става въпрос единствено за „ Ларгото “, има и още, например „ Яйлата “, „ Квадрат 500 “, добави Минеков.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР