Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и

...
Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и
Коментари Харесай

Минеков гони ГЕРБ от централата им в НДК

Ще помоля ГЕРБ да изоставен централата си в НДК и да си намерят различен парцел. Това съобщи служебният министър на културата в кабинета " Янев 2 " - Велислав Минеков в ефира на bTV. По думите му преди години партията на Бойко Борисов е " превзела със мощ " два етажа от постройката. НДК е към министерството. Тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов прави по този начин, че афишира двата етажа като " отпаднала изгода " и ги подарява на партията. От там няма нито лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК, защото така и така унищожиха НДК за тези години, задълженията са невъзможни , споделя Минеков. По думите му това не е предизборна офанзива. Той уточни, че би работил с всяка една друга партия, в случай че са в същата позиция и добави: " Искам си наема ".

По думите му за откритите нарушавания е сигнализирана прокуратурата . " Много е значимо да преборим корупцията. Минеков изясни, че ще изиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата: Там 1,8 млн. лева ги няма. Не знаем от кое място са пристигнали, кой ги е похарчил, няма социална поръчка. Реставрацията е дадена на необразовано лице. Според него това са пари, които са получени от съветски предприемач , който е включен в санкционен лист на Съединените щати и се твърди, че е част от незаконна формация.
 Минеков дава Ларгото и Квадрат 500 на Кьовеши, алармира ДАНС за Кошлуков Обновена
Минеков дава Ларгото и Квадрат 500 на Кьовеши, алармира ДАНС за Кошлуков

Духът на принуждение е витаел в Министерството на културата

Имаме хотел на Черноморец, който е със 111 кревати, даден е чартърен и до през днешния ден, седма година, няма един лев облага. Министърът на културата изясни, че към момента се открива от кого е предан чартърен хотелът на ведомството. Това, което е с евросредства - обръщам в посока Европейска прокуратура, не става въпрос единствено за " Ларгото ", има и още, да вземем за пример " Яйлата ", " Квадрат 500 ", добави Минеков. Аз виждам подписи, виждам какво се е случило, само че за жалост се надявам на настояща прокуратура, заключи той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР