Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и

...
Ще помоля ГЕРБ да напуснат централата си в НДК и
Коментари Харесай

Културният министър гони ГЕРБ от централата им в НДК

 Ще помоля ГЕРБ да изоставен централата си в НДК и да си намерят различен парцел. Това съобщи в " Тази неделя “ служебният министър на културата в кабинета " Янев 2 “ – Велислав Минеков. По думите му преди години партията на Бойко Борисов е " превзела със мощ “ няколко етажа от постройката. 

" НДК е към министерството. Тогавашният регионален шеф Данаил Кирилов афишира етажите за отпаднала изгода и ги подарява на партията си. Оттогава няма лев наем. Тези два етажа мисля да ги върна на НДК. Защото и НДК би трябвало да се избавя и ще разгадавам на новия ръб за това. Искам си наема “, споделя Минеков.

Според него правосъдната промяна е основна, тъй като всеки ден открива корупция в Министерството на културата. По думите му за откритите нарушавания е сигнализирана прокуратурата. 

" Много е значимо да преборим корупцията. За страдание, парламентарните въпроси, които получавах неведнъж бяха неразбираеми, комични – за биографии на мой помощник, за броя  коли, които министерството има, за броя самолетни полети. В този дребен период трябваше да се захванат с тъй наречените правосъдна промяна “. 

Минеков изясни, че ще изиска помощта на ДАНС за изясняване на финансирането за реставрацията на паметника на Цар Освободител в столицата: " Там 1,8 млн. лева ги няма. Не знаем от кое място са пристигнали, кой ги е похарчил, няма социална поръчка. Реставрацията е дадена на необразовано лице “.

Според него това са пари, които са получени от съветски предприемач, който е включен в санкционен лист на Съединените щати и се твърди, че е част от незаконна формация.

" Имаме хотел на Черноморец, който със 111 кревати, даден е чартърен и до през днешния ден, седма година, няма един лев облага. Даден е чартърен на симпатични хора, дори са си създали басейн “. Каза още Минеков.

Министърът на културата изясни, че към момента се открива от кого е предан чартърен хотелът на ведомството.

" Аз виждам подписи, виждам какво се е случило, само че за жалост се надявам на настояща прокуратура. Няма метод другояче. Това, което е с евросредства – обръщам в посока Европейска прокуратура, не става въпрос единствено за " Ларгото “, има и още, да вземем за пример " Яйлата “, " Квадрат 500 “, добави Минеков.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР