Ще получаваме ли по-високи заплати през следващата година? В кои

...
Ще получаваме ли по-високи заплати през следващата година? В кои
Коментари Харесай

Ще взимаме ли по-високи заплати през 2018?

Ще получаваме ли по-високи заплати през идната година? В кои браншове и с какъв брой ще порастват приходите ни? И още – да чакаме ли коледни бонуси?

Бизнесът разкрива проектите си за всички работещи - накъде ще тръгнат приходите ни през 2018 година, кои ще са най-търсените специалности и за кои от тях работодателите са подготвени да платят галактически заплати, съобщи Нова телвизия.

" Повече от половината работодатели плануват нарастване на заплатите. 17% от хората, ръководещи компании, нямат опция за това. А 2% от компаниите даже ще понижат заплатите на своите чиновници. Най-сериозен растеж на заплатите ще има в секторите индустрия, IT и телекомуникации, недвижими парцели и търговия ", съобщи Цветан Симеонов – ръководител на Търговско-промишлената палата.

Според изследването на БТТП 68% от компаниите плануват да раздадат
бонуси, 20 на 100 от работодателите ще оставят чиновниците си без бонуси, а 17% още не са решили дали ще имат опция. А какви компликации среща бизнесът в Димитровград при наемането на нови служащи? Хиляди първокласни чанти създадени тук се изнасят към Белгия, Франция и Швейцария. Пазар има. Работа също. Но не и кой да я прави, споделя притежателят – Пламен Цонев. Сега във фабриката му работят 320 души. Битката му за намиране на служащи приключва без триумф. Не намира обаче повода. Тъй като нито условията към новите във фабриката са високи, нито заплатите - ниски. Точно противоположното – над междинните за района.За да проверим – влизаме в цеховете. Заедно с Пламен Цонев ще покажем работата на всеки един от чиновниците. Първо – на така наречен ръчници. Техните заплати са най-ниски – 750 лева

Влизаме и при шивачите. Заплатите при тях са 1050 лева Но и те не са оказват атрактивни. През последните 3 години всеки работещ е взел 30-40 % от горната страна. А упоритостите на работодателя е да вдигне заплатите им най-малко с толкоз и през идващите три.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР