Ще поканя зърнопроизводителите за следваща среща, надявам се да се

...
Ще поканя зърнопроизводителите за следваща среща, надявам се да се
Коментари Харесай

Денков няма да иска оставката на министър Кирил Вътев

" Ще поканя зърнопроизводителите за последваща среща, уповавам се да се отзоват. Не виждам учредения за отвод ", сподели министър председателят

Премиерът Николай Денков няма да желае оставката на земеделския министър Кирил Вътев. Това стана ясно от думите му след връчването на грамоти на възпитаници олимпийци, завоювали медали за страната на разнообразни интернационалните надпревари.

Денков не бил осведомен с казаното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който през днешния ден съобщи, че " имаме слаб аграрни министър, а икономическият отсъства " и че " министър председателят и зърнопроизводителите би трябвало да спрат с тежките квалификации и закани ", само че посочи:

" Няма какво да го разясня. Това, което още веднъж ще повторя, е, че земеделският бранш получава извънредно съществени дотации и помощи. Те бяха увеличени предходната година и тази година с 426 млн. лева в допълнение по отношение на войната в Украйна. Тук въобще не можем да приказваме за това, че няма поддръжка за бранша от страна на страната. Важно е да забележим средствата, които са налични, по какъв начин да се употребяват най-ефективно и къде има характерни проблеми. Като цяло секторът не е проблематичен, това е един от най-успешните браншове в България ", сподели министър ръководителят.

" За момента не виждам причина да виждам оставка на министъра на земеделието Кирил Вътев, той е под извънредно сериозен напън от всички страни. Когато влезем в полемика, той е извънреден специалист, човек от практиката. Разговорите са доста потребни. Това, което виждам, е насъбран набор от изключителни проблеми, които той би трябвало да взема решение в къси периоди. Това, което загатна той, е, че постоянно не получава нужното подпомагане от администрацията, само че това към този момент е негов проблем ", добави още Денков.

" Ще поканя зърнопроизводителите за последваща среща, уповавам се да се отзоват. Не виждам учредения за отвод ", сподели министър председателят.

" Проблемите не се вземат решение със закани и стачки, а когато се седне на масата и се разискват съответни цифри, кой какво е получил, какво е изгубил и какво чака ", сподели министър председателят, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано денем пък Денков съобщи по адрес на зърнопроизводителите, че не договаря с терористи. 

За понеделник от сектора оповестиха митинги на няколко места в страна с блокади на пътища. Те показват недоволството си против решението на Народното събрание да отпадне възбраната на зърно от Украйна, припомня " 24 часа ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР