Ще поканим Ахмед Доган в комисията Росенец да му зададем

...
Ще поканим Ахмед Доган в комисията Росенец да му зададем
Коментари Харесай

Депутат от ДБ: Какъв е Ахмед Доган, че да не се яви пред Комисията "Росенец"?

" Ще поканим Ахмед Доган в комисията " Росенец " да му зададем въпроси. Какъв е Ахмед Доган, че да не пристигна на чуването ", сподели депутатът Калоян Янков, ръководител на парламентарната комисия " Росенец ", пред bTV.

По думите му процедурата е такава, че всеки един български жител – без значение дали е част от държавна институция или не, би трябвало да се отзове на покана за чуване в Народното събрание.

" Това е обвързване за всеки жител ", безапелационен е Янков.

По думите му на територията на Росенец има общо 18 обекта.

От чуванията досега е открито, че Ахмед Доган употребява главния парцел, прочут с името " сарай " за към четири месеца всяко лято.

" Сградата няма позволение за прилагане. Нито една постройка няма позволение за прилагане като се изключи трафопоста ", сподели още Янков.

Друг очевиден миг е кеят, който е част от парцела.

" Само за три месеца е изработен 280 метра пристан. Този обект в морето е приключен. Това не е елементарна постройка, а обект, който се следи от най-различни служби – този обект няма никакви бумаги. Няма позволение за прилагане, няма позволение за градеж, няма архитектурни проекти, няма нищо ", посочи Янков.

Обяснението на компанията притежател на обекта е, че въпросният пристан съществува от 80-те години на предишния век, само че най-обикновена информация в Гугъл Earth демонстрира, че той е построен в този момент.

" Това пространство е черна дупка за законността в България. На всичкото от горната страна, с цел да бъде узаконено като пристанище са положени подписите на трима министри от кабинета на Бойко Борисов – тези на Николай Нанков, на Росен Желязков и на Красимир Каракачанов ", сподели още Янков.

Той добави, че след чуването на Ахмед Доган ще бъдат поканени и тези трима някогашни министри, в случай че комисията сметне за нужно.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР