Ще покажем факти, които да покажат как корупцията се превръща

...
Ще покажем факти, които да покажат как корупцията се превръща
Коментари Харесай

Йончева се закани да покаже корупция от министър и зам.-министър

Ще покажем обстоятелства, които да покажат по какъв начин корупцията се трансформира в норма. Става дума за министър и зам.-министър . Това следствие напълно покрива информация от Държавния департамент на Съединени американски щати, особено за енергетиката и строителство. Така депутатът от Българска социалистическа партия Елена Йончева разяснява оповестеното от водача на алените Корнелия Нинова на следващия конгрес на Българска социалистическа партия – през почивните дни (26 – 27 януари), само че не влезе в детайлности за кого става въпрос и дали приказваме за настоящи или не министър и зам.-министър.
Същевременно зам.-председателят на Българска социалистическа партия Деница Златева сподели, че разкритията на Йончева щели да бъдат оповестени на следващия ден, 29 януари. " Елена Йончева ще разгласи нова порция корупционни покупко-продажби. Тя разполага с документи, а финансирането е направено по банков път ", съобщи Златева пред bTV.
Не става дума за заплащане, а за пари за техника и за снимане на поредност от документални филми. Техниката е платена по банков път. Това изясни Йончева пред Нова телевизия във връзка с обвиняването, като добави, че е вземала техника чартърен, а това затруднява работата, тъй като в случай че си на горещо място, няма по какъв начин да знаеш какъв брой време ще бъдеш там.
Защо е трябвало да има офшорна компания, която да взе участие в основаването на трета компания и на нея да се дадат парите, отговорът беше – тъй като парите не са ми дадени като заплащане, а даващият парите би трябвало да има надзор върху производството на филмите . Всички огромни малките екрани и корпорации имат доста компании, притежателите им вземат участие и в офшорни компании – това е процедура освен в България, само че и по света, е тезата на Йончева, която прикани да бъде направена инспекция и на притежателите на българските малките екрани, с цел да се види ситуацията.
Отпуснати са ми средства против поета от мен отговорност – създали сме 7 кино лентата, първият е от Алепо, където снимахме " Джебхат-ан-Нусра " (сирийският клон на " Ал Кайда " ), по нас стреляха. Направихме поредност от филми и в Украйна, с директни включвания – след тях влязох в черния лист на Порошенко и чак след интервенция на европейски институции, излязох от него. И там стреляха по нас, описа Йончева.
Абсурдно е да се приказва за пране на пари – сметката е открита в българска банка, платени са налози, добави някогашната журналистка, която не изясни какво съгласно нея значи пране на пари . Тя се отбрани и, че когато подписва контракта го прави с КТБ, чийто притежател Цветан Василев получава премията " Мистър Икономика " – по какъв начин тогава да знаела за възможен незаконен генезис на пари. Това дори не е политическа принуда – това е бандитска кавга, сподели Йончева, съгласно която настояването за събаряне на имунитета ѝ е пристигнало преди Българска социалистическа партия да изиска контракта на АПИ с " Автомагистрали ", а по-късно Бойко Борисов приказва пред актива на ГЕРБ по какъв начин „ опозицията избива зъбите” на партията. Смятам, че това е бандитска офанзива от членове на ГЕРБ. КТБ я проверяваха 5 години, договорите ми са обществени, за какво никой нищо не сподели толкоз време, попита тя. Целта е да бъде омаскарен един човек, да бъде сплашен, да си затвори устата, счита журналистката, която даде образец с прочут италиански мафиот и думите му: " Вече не се постанова да убиваме – имаме политици и медии да правят мръсната работа ".
На въпрос дали Българска социалистическа партия има грях по отношение на прокуратурата и по какъв начин социалистите гласоподаваха преди няколко години за промяната в ръководството на правосъдната система – за образуването на прокурорската и съдийската гилдия на Висш съдебен съвет, Йончева отговори, че " всички институции имат грях ".
Йончева посочи и, че апелира наложената гаранция от 20 000 лв., както и че не е правилно, че се е крила от връчване на призовката.
В какво е упрекната Йончева
Припомняме, че същността на обвиняването против Йончева е, че като шеф на компания " Офроуд " тя е помогнала 333 000 евро от КТБ да се преобразуват в персонално имущество т.е. това е длъжностно заграбване. " Офроуд " е учредена взаимно от друга компания на Йончева – " Авторска телевизия”, дружно с офшорката " Далий Трейдинг Лимитид ". Според прокуратурата, в решенията на управителните органи на двете търговски сдружения е посочен размерът на капитала на " Офроуд " – 10 000 лв. и методът на систематизиране на дружествените дялове – по равно, по 5 000 лв. за всяка от фирмите " Авторска телевизия " и " Далий Трейдинг Лимитид ". " Далий Трейдинг Лимитид " се е задължила против записаните 50 дружествени дяла от капитала на " Офроуд " ООД да извърши парична вноска в размер 5 000 лв.. Поела е и обвързване да направи и парична вноска в размер на 310 000 /триста и 10 хиляди/ лв., които да бъдат отнесени във фонд " Резервен ". На съображение член 134 и сл. от Търговския закон, " Далий Трейдинг Лимитид " се е задължило след основаване на " Офроуд " ООД в Търговския указател на РБългария да направи и спомагателна парична вноска в " Офроуд " ООД в размер на 250 000 евро или тяхната левова равноценност в период от 1 година, при годишна рента 5 %.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР