Ще поискаме среща с чешкия посланик у нас и ще

...
Ще поискаме среща с чешкия посланик у нас и ще
Коментари Харесай

Нинова: От БСП се обръщаме към чешкото правителство за сделката с ЧЕЗ


Ще желаяме среща с чешкия дипломат у нас и ще връчим документи посредством него на чешкото държавно управление, с цел да разберем повече за договорката с ЧЕЗ - желаеме информация, истината и дали страната ни е ангажирана, както и една банка във финансирането й в частен интерес явно.

Това съобщи пред медиите водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, която взе участие в кръгла маса за идейните, политически и организационни провокации пред столетницата, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Защото чешкото държавно управление стои зад държавната компания ЧЕЗ, разясни тя. Интересува ни по време на визитата на чешкия министър председател у нас дали той и Борисов са разговаряли за договорката и поемал ли е нашият министър-председател задължения от страна на България и българското държавно управление, продължи с въпросите, на които чака отговор Нинова и партията, която оглавява. На трето място - дали са спазени при тази договорка европейските закони и директивите, касаещи енергетиката.

Към Борисов водят нещата, там е основният бушон, не е надолу към този момент към дребните бушончета, счита Нинова. Касае се за национална сигурност и чакаме реакцията на президента и на омбудсмана, уточни тя.

Бойко Борисов да не се прави, че не знае за договорката с ЧЕЗ, че в този момент научава за нея, че занапред ще я ревизира - не сме чак толкоз наивни, че да повярваме на това, че той оня ден е схванал за нея. Г-н Борисов си показа за следващ път, че в случай че даде една жертва в лицето, този път на госпожа Петкова, казусът ще бъде пропуснат. Не, няма, безапелационна бе Нинова.

Бойко Борисов излъга за Истанбулската спогодба, тя не е изтеглена и е в комисиите на Народно събрание за разглеждане, отговори Нинова на въпрос на медия.

Очаквайте детайлности. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР