Ще поискаме 130 млн. евро от Европейската комисия, за да

...
Ще поискаме 130 млн. евро от Европейската комисия, за да
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Ще поискаме 130 милиона евро от Европейската комисия

Ще желаяме 130 млн. евро от Европейската комисия, с цел да оборудваме в допълнение служителите на реда при положение на тежка миграционна рецесия. Това заяви министър председателят Бойко Борисов при започване на днешното съвещание на кабинета, съобщи БГНЕС.

Днес Борисов ще взе участие във видеоконферентна връзка с сътрудниците си от Европа, ръководителите на Европейската комисия, на Европейския парламент и на Съвета на Европа.

130 млн. евро ще желаяме, с цел да оборудваме служителите на реда при положение на тежка миграционна рецесия, в случай че има. Ще търсим разновидности, в случай че може директна помощ от Германия, с цел да не пускаме поръчка и да чакаме две години, сподели още Бойко Борисов.

Борисов заяви още, че тази нощ служителите на реда са задържали изнасяне на незаконно 7500 маски.

Преди министър председателят, ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски заяви, че Българската академия на науките създава нов модел маски с деен въглен за възстановяване на качеството.

Нашите учени са разгледали няколко вида маски и са открили, че интензивният въглен може да се получи от костилки на кайсии, които всмукват бактерии. Разработката се финансира с 24 млн. лв. от страната и европейски стратегии.

„ Няма смисъл от нервност, всичко това вършим, с цел да може хората да са спокойни “, съобщи за следващ път министър председателят.

Образователният министър Красимир Вълчев заяви, че през днешния ден ще се организира среща с производители на дезинфектанти, с цел да не остават учебни заведения и градини без препарати. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа `` затвори X×За да продължите, би трябвало да
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР