Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите

...
Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите
Коментари Харесай

Даниела Везиева: Ще поискам оставката на тримата членове на Съвета на директорите на ДКК

Ще желая оставката на тримата членове на Съвета на шефовете на ДКК. Това съобщи по време на брифинг министърът на стопанската система.

Везиева изрази мнението на Министерството на стопанската система след осъществената инспекция, която е разпоредила във вторник във връзка на медийните изявления на трима от членовете на Съвета на шефовете на ДКК.

„ Те изненадващо го направиха в понеделник вечерта на уеб страницата на сдружението без да спазят каквато и да е процедура, нито във връзка с това по какъв начин е извършено съвещанието на Съвета, без да бъдат известени останалите членове, както и във връзка с това, че за такова регистриране следва да се осведоми принципалът – Министерството на стопанската система. Считам, че тези дейности уронват както престижа на Министерството, по този начин и дават явен сигнал, че този Съвет на шефовете не желае да бъде изменен моделът за ръководство на сдружението “, съобщи Везиева.

„ Може би решението ми да се разделим с тях е закъсняло, само че когато встъпих като длъжностен министър, аз се срещнах с всеки един от тях. Те ми обясниха, че предходното ръководство е било обвързвано с разпоредби от страна на министри и не са имали опция да демонстрират експертизата си и по-скоро им е налагани избрани решения “, добави министърът.

„ Приех тяхното мнение и мнение и подадох ръка, с цел да работим дружно. Считах, че техният опит би бил добра придадена стойност за това да почистим името на ДКК от всички обвинявания, които течаха към този миг и във връзка с 500-те млн. за язовири и метода им на асимилиране, и във връзка с държавния комплекс, и във връзка с въпросната им договорка с „ Дунарит “ и в този момент обвиняванията, че изпълнителната им директорка е подписала съглашение, което не дава отговор на истината. Тече процедура за договаряне на избрани клаузи, само че все още няма подписано съглашение от двете страни “, сподели още тя.

„ Да, може би решението ми е закъсняло, само че аз считах, че тези хора имат желанието да разботя с нас в общата ни идея да променим един остарял модел, показващ скрити и непрозрачни процедури, по които се е работило/ Ще желая оставката на тримата членове на Съвета на шефовете. Това е решението, което взех откакто видях импортирания от сътрудниците ми отчет “, добави Везиева.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР