Ще подпечатаме нашата бедност, ако сега влезем в еврозоната. Това

...
Ще подпечатаме нашата бедност, ако сега влезем в еврозоната. Това
Коментари Харесай

Стефан Софиянски: Преди да влезем в еврозоната, ни трябва сериозен ръст в доходите

" Ще подпечатаме нашата беднотия, в случай че в този момент влезем в еврозоната ". Това съобщи пред Стефан Софиянски, някогашен длъжностен министър председател, чието държавно управление одобри валутния ръб в България.

" Влизането ни бързо в еврозоната ще бъде неточност, ще бъде тежко засягане на ползите на елементарния български жител ", разяснява още той и изрази изрично мнение, че би трябвало да приемем еврото, само че:
 Ивайло Калфин: Не чакам 2024 година България да стане член на еврозоната Ивайло Калфин: Не чакам 2024 година България да стане член на еврозоната
Не чакам 2024 година България да стане член на еврозоната - това сподели пред БНР Ивайло Калфин, изпълнителен шеф на Европейската ф...

" Не виждам справедлива опция приемането на еврото да стане по-рано от 5-6 години ".

Според него на страната ѝ трябват 2-3 години растеж на Брутният вътрешен продукт сред 6 и 10%, както е било в други страни, които в подобен миг са приели еврото:

" Когато имаме мощен стопански напредък и инерция на стопанската система, тогава влизането ни в еврозоната ще бъде доста по-леко, тъй като тази постоянна стопанска система ще стои зад българския лев ".

По думите му, когато зад лв. стои мощна стопанска система, би трябвало да се промени удобно курсът на лв. и страната да излезе от валутния ръб.
 Как търговците у нас ще са почтени при въвеждането на еврото - неточните ще ги сочим с пръст Как търговците у нас ще са почтени при въвеждането на еврото - неточните ще ги сочим с пръст
Това е малко като гарнитура към главното – това съобщи ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов о...

Трябва да се обезпечи и растеж на приходите, добави още Софиянски и посочи:

" Пътя, по който България би трябвало да мине, е мощен стопански напредък, излизане от валутния ръб, реализиране на по-благоприятен курс на лв. и тогава те ще ни молят да влезем в еврозоната ".

Стефан Софиянски акцентира, че датата не е факторът, който дефинира влизането на страна в еврозоната:

" Факторът е развиването на нашата страна ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР