„Ще подкрепя желанието на Бойко Борисов България да бъде приета

...
„Ще подкрепя желанието на Бойко Борисов България да бъде приета
Коментари Харесай

Макрон: Ще подкрепя желанието на Борисов за еврозоната

„ Ще поддържа желанието на Бойко Борисов България да бъде призната в приемната на еврозоната”.

ВИЖТЕ ГАЛЕРИЯТА НА VESTI.BG ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА СЕМЕЙСТВО МАКРОН В ЕВКСИНОГРАД

ВИЖТЕ СНИМКИ ОТ ПОСРЕЩАНЕТО НА СЕМЕЙСТВО МАКРОН НА ЛЕТИЩЕ ВАРНА

Това сподели президентът на Френската република Еманюел Макрон по време на конференцията след срещата му с българския министър-председател в двореца „ Евксиноград” във Варна.

„ Много благодаря, скъпи Бойко. Искам да кажа, че в случай че съм тук през днешния ден, то е тъй като освен че Бойко Борисов бе първият европейски водач, който одобрих във Франция, само че също по този начин тъй като той е мой другар. Благодаря му за поканата, която насочи към мен”, уточни френският президент.

„ Имал съм към този момент опция да преценява в каква огромна степен той се ангажира с цялостното присъединяване на България в Европейски Съюз и с решенията, които ще се вземат. В двустранен проект говорихме по доста тематики, свързани с образованието, преподаването на френски език, съдействието ни в индустрията, защитата, сигурността. Искам да заявя споделената ни воля за реализирането на партньорства в границите на споразуменията, които ще бъдат подписани, тъй че да се основат доста работни места “, съобщи Макрон.



„ По европейските тематики, желанието на българите и на министър-председателя е България да бъде пълновръстен член на Европейски Съюз. Такава е и волята на Франция. Първата последица е, че до края на октомври ще реализираме съглашение по отношение на промяната за командированите служащи. Премиерът ми сподели какъв брой му е било мъчно да откри служащи за публичния превоз в България “, регистрира Макрон.

Според него командироването на служащи с изключение на, че е нездравословно за европейския план, не е положително и за самите тях.

„ Постигнахме единодушие да се ограничи във времето и за една и съща страна, за една и съща работа, да се получава друга заплата. Когато имаме френски работодатели, които наемат българските служащи и им заплащат по български във Франция - не, не съм склонен “, акцентира Макрон.

„ Второто съглашение е обвързвано с превръщането на България в пълновръстен сътрудник. Ще поддържа желанието на Бойко Борисов България да бъде призната в приемната на еврозоната. Трябва да сложим завършек на границата сред Изтока и Запада, а България да се бори за по-силна интеграция в стопанската система и финансите “, счита Еманюел Макрон.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР